Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

THE SEVEN YEAR ITCH 1955

THE SEVEN YEAR ITCH 1955

Επτά Χρόνια Φαγούρα


Σκηνοθεσία: Billy Wilder

Σενάριο: Billy Wilder, George Axelrod

Είδος: Comedy, Mairlyn Monroe, Romance

Διάρκεια: 01:45

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Marilyn Monroe: The Girl

Tom Ewell: Richard Sherman

Evelyn Keyes: Helen Sherman

Sonny Tufts: Tom MacKenzie

Robert Strauss: Mr. Kruhulik

 

Η ταινία «7 χρόνια φαγούρα» βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό του Τζορτζ Άξελροντ. Το σενάριο για τη μεγάλη οθόνη προσάρμοσε ο Μπίλι Γουάιλντερ, όπως και τη σκηνοθέτησε. Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Τομ Ίγουελ, ο οποίος πρωταγωνιστούσε και στο θεατρικό του Μπρόντγουεϊ.

Ο Ρίτσαρντ Σέρμαν θέλει να εκμεταλλευτεί την απουσία της οικογένειας του για να ζήσει λίγες μέρες ως εργένης. Η πανέμορφη ξανθιά που μένει στον επάνω όροφο, τραβάει την προσοχή του και αρχίζει να περνά χρόνο μαζί της. Οι συναντήσεις τους είναι αθώες, και όποια σκέψη μπορεί να έχει για εκείνη, διαδραματίζεται μόνο στη φαντασία του.

Ο Μπάμπης Ακτσόγλου σημειώνει : "Η ηθικολογία της εποχής δεν επέτρεψε στον Γουάιλντερ να προχωρήσει μέχρι το σημείο που θα ήθελε (σε αντίθεση με τις μετέπειτα ταινίες του) αυτή την κινηματογραφική μεταφορά ενός θεατρικού έργου. Η ταινία συντηρεί ένα βαθμό κομφορμισμό, όπως στη σκηνή με τη Μονρόε (υποψήφια για BAFTA) να συμβουλεύει τον Ίγουελ (ο οποίος πρωταγωνιστούσε στη θεατρική παράσταση και βραβεύτηκε με Χρυσή Σφαίρα) να μη χαλάσει το γάμο του, έστω κι αν εκείνος της εξομολογείται ότι είναι αποτυχημένος. Εδώ υπάρχει η περίφημη σκηνή με τον αέρα από να σηκώνει το φόρεμα της Μονρόε."


 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου