Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

arzan and the Valley of Gold 1966

Tarzan and the Valley of Gold 1966

Ο ΤΑΡΖΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ

  


Σκηνοθεσία: Robert Day

Σενάριο: Edgar Rice Burroughs, Clair Huffaker

Είδος: Adventure

Διάρκεια: 1h 30min

Γλώσσα: Αγγλικά

Υπότιτλοι: corto64

Παίζουν:

Mike Henry: Tarzan

David Opatoshu: Augustus Vinero

Manuel Padilla Jr: .           Ramel

Nancy Kovack: Sophia Renault

Don Megowan: Mr. Train

Enrique Lucero: Perez

Eduardo Noriega: Insp. Talmadge

 

Κι εδώ αρχίζουν τα περίεργα… Καλά οι Scott και Mahoney, αλλά ο Mike Henry είναι από τους πλέον ασύμβατους Ταρζάν και πολύ μακριά από τον ήρωα της φαντασίας του Edgar Rice Burroughs. Εδώ είναι που λέμε …ξεφύγαμε εντελώς! Η μεγάλη διαφορά δεν έγκειται ούτε στους μυς, ούτε στις επιδόσεις του ηθοποιού πάνω στα δέντρα, ή μαχόμενος με διάφορους αντιπάλους. Έχει να κάνει με τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και το κουρεμένο αλλά Beatles μαλλί του! Επίσης, με τα κουστούμια που φοράει, που θυμίζουν περισσότερο πρωταγωνιστή κατασκοπευτικών φιλμ, παρά άρχοντα της ζούγκλας!

Κάποια στιγμή βέβαια, βγάζει τα ρούχα της πόλης και φοράει τη …στολή της ζούγκλας. Όμως, είναι κι αυτό πάλι το περίεργο, όπου εμφανίζεται ερχόμενος με κάποιο αεροπλάνο για να βοηθήσει, λες και όταν δεν τον καλούν είναι σε κάποιο γραφείο και δουλεύει, ενώ οι περιοχές στις οποίες δρα είναι στη Νότιο Αμερική! Να τελείωσαν οι κακοποιοί στην Αφρική; Μπορεί… Ποιος να ξέρει; Το δίδυμο Sy Weintraub(παραγωγή) - Robert Day(σκηνοθεσία), συνεχίζει απτόητο, με άλλον όμως σεναριογράφο, τον Clair Huffaker, όπως και στούντιο(μάλλον ήταν αρκετός ένας Ταρζάν για την MGM), την American International Pictures, η οποία έβγαζε αστυνομικά φιλμ με μαύρους ηθοποιούς και Δράκουλες στο Χάρλεμ!

Η πλάκα είναι ότι η εν λόγω περιπέτεια, ήταν μια επίσημη μεταφορά της δουλειάς του Burroughs, από τον Fritz Leiber και αποτέλεσε το 25ο βιβλίο της σειράς! Μη με ρωτάτε πως γίνεται αυτό! Εμφανίζονται ακόμη οι David Opatoshu, Manuel Padilla, Jr. και Nancy Kovack, ενώ οι φανκ – τζαζ μουσικές, είναι του Van Alexander. Το φιλμ γυρίστηκε κοντά στο Acapulco, αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο του Teotihuacan. Μπορώ να πω ότι αυτή η τελευταία τοποθεσία, είναι που πραγματικά μαγνητίζει και τον θεατή.

Με πτήση από την Αφρική, ο Ταρζάν έρχεται στο Μεξικό για να βοηθήσει ένα φίλο του καθηγητή και να εμποδίσει τα σατανικά σχέδια του κακοποιού Βινέρο. Τι θέλει να κάνει ο τελευταίος; Να βρει την χαμένη «Χρυσή Πόλη» και να πάρει το χρυσάφι της, συνοδεία τανκς(!), ελικόπτερων και ενός ιδιωτικού στρατού! Το μόνο σίγουρο είναι ότι φαντασία υπήρχε, όπως και ότι ο Mike Henry έπεισε σαν Ταρζάν, γιατί τον είδαμε ξανά στον ίδιο ρόλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου