Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

BLACKBOARD JUNGLE 1955

 

BLACKBOARD JUNGLE 1955

Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακος


Σκηνοθεσία: Richard Brooks

Σενάριο: Richard Brooks, Evan Hunter

Είδος: Drama, ΔΕ 50

Διάρκεια: 01:41

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Glenn Ford:             Richard Dadier

Anne Francis: Anne Dadier

Louis Calhern: Jim Murdock

Margaret Hayes: Lois Judby Hammond

John Hoyt: Mr. Warneke

Richard Kiley: Joshua Y. Edwards

 

Η Ζούγκλα του Μαυροπίνακα (Blackboard Jungle) είναι κινηματογραφική ταινία Αμερικανικής παραγωγής (1955) σε σκηνοθεσία του Brooks Richard[5], με υπόθεση η οποία αποτέλεσε πρότυπο για δεκάδες παρόμοια έργα[6], τα οποία ακολούθησαν. Ένα ακόμη αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το τραγούδι των τίτλων της ταινίας (Rock Around the Clock), που αναδείχθηκε σε «σήμα κατατεθέν» του μουσικού είδους Rock n’ Roll.

Στην ταινία, η οποία βασίζεται σε νουβέλα του Evan Hunter [7] περιγράφεται ο αγώνας ενός δασκάλου να επιβάλλει την τάξη στην αίθουσα διδασκαλίας, απέναντι σε μία ομάδα ατίθασων νεαρών εφήβων που κινούνται στο όριο της εγκληματικής συμπεριφοράς

Στο βασικό ρόλο ήταν ο Γκλεν Φορντ, ενώ το κινηματογραφικό τους ντεμπούτο πραγματοποίησαν σε αυτήν, ο Σίντνεϊ Πουατιέ και ο Βικ Μόροου. Στο καστ του έργου μετέχουν, μεταξύ άλλων και οι Louis Calhern, Anne Francis, Margaret Hayes, John Hoyt, Emile Meyer, Warner Anderson, Basil Ruysdael, Richard Kiley, Paul Mazursky, Dan Terranova, Rafael Campos, Horace McMahon, Jamie Farr, Danny Dennis.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου