Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

TARZAN AND HIS MATE 1934

 

TARZAN AND HIS MATE 1934

Ο ΤΑΡΖΑΝ ΚΑΙ

Η ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΤΟΥ

 


Σκηνοθεσία: Cedric Gibbons

Σενάριο: Edgar Rice Burroughs, James Kevin McGuinness

Είδος: Action, Adventure, Drama

Γλώσσα: Αγγλικά

Διάρκεια: 1h 44min

Παίζουν:

Johnny Weissmuller: Tarzan

Maureen O'Sullivan: Jane Parker

Neil Hamilton: Harry Holt

Paul Cavanagh: Martin Arlington

Forrester Harvey: Beamish

Πρόκειται για ένα ασπρόμαυρο φιλμ που περιγράφει με εξαίσιο τρόπο για τα δεδομένα της εποχής τις περιπέτειες του βασιλιά της ζούγκλας. Έναν τρόπο που ακόμα και σήμερα συνεχίζει να μαγνητίζει. Η δράση είναι έντονη σε πολλές σκηνές και ο ερωτισμός διάχυτος σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, παρόλο που μπορούμε να ισχυριστούμε ότι όλα αυτά παρουσιάζονται με την παιδικότητα που χαρακτηρίζει μια τέτοιου είδους ταινία. Το χιούμορ και το κωμικό στοιχείο μέσα από το ρόλο της Τσίτας μειώνουν την ένταση που προκαλούν οι σκηνές δράσης και εξισορροπούν την ψυχολογία του κοινού.

Τα πλάνα, καλλιτεχνικά και με ιδιαίτερη αισθητική για την εποχή – άλλωστε υπάρχει ακόμα και ένα είδος υποβρύχιων λήψεων –υπηρετούν τη μορφή του θεάματος της δεκαετίας του 30 και συνεχίζουν να φαντάζουν μαγικά ακόμη και σήμερα στα μάτια των μικρών θεατών.

Ένα έργο που αποτελεί καλή ευκαιρία για τους φίλους του ασπρόμαυρου κινηματογράφου μα και για όσους θέλουν να γνωρίσουν τον πραγματικό άρχοντα της ζούγκλας. Ένα έργο που είναι διαχρονικό και βλέπεται ευχάριστα ακόμα και σήμερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου