Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

HOW TO MARRY A MILLIONAIRE 1953

HOW TO MARRY A MILLIONAIRE 1953

Πως να Παντρευτείτε ένανΕκατομμυριούχο


  

Σκηνοθεσία: Jean Negulesco

Σενάριο: Nunnally Johnson, Zoe Akins,

Dale Eunson, Katherine Albert

Είδος: Comedy, Drama, Mairlyn Monroe, Romance

Διάρκεια: 01:35

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Betty Grable           Loco: Dempsey

Marilyn Monroe: Pola Debevoise

Lauren Bacall: Schatze Page

David Wayne: Freddie Denmark

Rory Calhoun: Eben Salem

 

Προκειμένου να βρουν σύζυγο με πολλά χρήματα, τρία μανεκέν νοικιάζουν μια ακριβή επιπλωμένη σουίτα, την οποία μετατρέπουν σε "παγίδα πλουσίων". Καθώς όμως είναι απένταρες, αρχίζουν να πουλάνε τα έπιπλα που δεν τους ανήκουν για να μπορούν να κινηθούν στα ακριβά στέκια.

Ακόμα μία χαριτωμένη και ανάλαφρη κομεντί της δεκαετίας του ΄50, ανακατασκευή της παλαιότερης παραγωγής The Greeks Had A Word For Them (1932), που και θέλει τρεις κοπέλες να επιδίδονται σε αγώνα προκειμένου να βρουν πλούσιο σύζυγο. Το τρίο των σταρ που κρατούν τους βασικούς ρόλους (η Μονρό υποδύεται το μοντέλο που δεν "βλέπει τη μύτη της" χωρίς γυαλιά) είναι ό,τι καλύτερο διαθέτει η ταινία και το στοιχείο που την κάνει να αντέχει στο χρόνο.

Κατά τα άλλα, έχουμε ένα παλιομοδίτικο σύνολο που απλώς αναπαράγει τη χολιγουντιανή συνταγή, δηλαδή σειρά παρεξηγήσεων που έχουν αίσιο τέλος. Η ορχήστρα του Αλφρεντ Νιούμαν, που εμφανίζεται στην έναρξη, δεν συνδέεται οργανικά με το υπόλοιπο φιλμ. Προστέθηκε προς εντυπωσιασμό του κοινού, που τότε ερχόταν πρώτη φορά σε επαφή με το στερεοφωνικό ήχο στις αίθουσες. Η έκδοση DVD περιοχής 2 προέρχεται από αποκατεστημένη κόπια. Η πλήρους ανάλυσης εικόνα διαθέτει εξαιρετική λεπτομέρεια και πιστότητα χρωμάτων, ενώ η παλιά μπάντα έχει αποκτήσει δύο επιπλέον κανάλια. Ωστόσο, παρά τα τέσσερα διακριτά κανάλια ήχου, η εντύπωση περιβάλλοντος χώρου είναι περισσότερο στερεοφωνική παρά surround.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου