Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Tarzan the Magnificent (1960)

 

Tarzan the Magnificent (1960)

ΤΑΡΖΑΝ, Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ



Σκηνοθεσία: Robert Day

Σενάριο: Berne Giler, Robert Day

Είδος: Action, Adventure

Διάρκεια: 1h 22min

Γλώσσα: Αγγλικά

Υπότιτλοι: corto64

Παίζουν:

Gordon Scott: Tarzan

Jock Mahoney: Coy Banton

Betta St. John: Fay Ames

John Carradine: Abel Banton

Lionel Jeffries: Ames

Alexandra Stewart: Lori

Earl Cameron: Tate

 

Ένας δυναμικός πρωταγωνιστής, κυρίως ιστορικών ταινιών, όπου τα μούσκουλα είχαν τον πρώτο ρόλο και οι ερμηνευτικές ικανότητες αυτόν του κομπάρσου. Ο Αμερικανός ηθοποιός, είχε μια αρκετά επιτυχημένη καριέρα σαν Ταρζάν, με 5 ταινίες στο ενεργητικό του. Αυτή εδώ, είναι η τελευταία του εμφάνιση, να ίπταται στα τροπικά δάση των στούντιο εκπροσωπώντας τη φιγούρα του Burroughs. Οι ταινίες στις οποίες υποδύθηκε τον ρόλο του Ταρζάν, ήταν οι παρακάτω:

Tarzan's Hidden Jungle(1955)

Tarzan and the Lost Safari(1957 – η πρώτη που γυρίστηκε έγχρωμη)

Tarzan's Fight for Life(1958)

Tarzan's Greatest Adventure(1959)

Tarzan the Magnificent(1959 – με τον διάδοχο του Jock Mahoney, να εμφανίζεται κι αυτός)

Το Tarzan the magnificent, φέρει την σφραγίδα στην παραγωγή του μεγάλου Sy Weintraub. Ενός παραγωγού που ταυτίστηκε με τα φιλμ αυτά, συμμετέχοντας σε πάρα πολλά, ξεκινώντας από τα χρόνια του Johnny Weissmuller. Η σκηνοθεσία του φιλμ είναι του Robert Day, που έχει κάνει άριστη επιλογή στο καστ. Εκτός του Scott, εμφανίζονται και οι Jock Mahoney, John Carradine(μονίμως αξιόπιστος σαν κακός), Betta St. John, Al Mulock, Charles Tingwell και Lionel Jeffries(εξαιρετικός). Το σενάριο έγραψε ο ίδιος ο σκηνοθέτης, ενώ η μουσική είναι του Ken Jones.

Δύο χρόνια μετά την ταινία αυτή, ο Mahoney θα γίνει ο επόμενος Ταρζάν και θα κάνει το ντεμπούτο του με το Tarzan Goes to India. Αυτή που απουσιάζει εδώ, είναι η Jane. Για την παραγωγή και την διανομή, συνεργάστηκαν οι Solar Films και Paramount Pictures. Η σκηνή που μένει στα μάτια των θεατών, ίσως περισσότερο απ` τις υπόλοιπες, είναι εκείνη της κινούμενης άμμου, που θα την χαρακτήριζα και σαν κλασσική.

Μια οικογένεια εγκληματιών, αναζητεί τρόπο να ελευθερώσει ένα μέλος της που βρίσκεται στα χέρια του Ταρζάν και προορισμό τις κοντινότερες Αφρικάνικες φυλακές. Σε όλη την διάρκεια του φιλμ, κινούμαστε στους ρυθμούς ενός ανθρωποκυνηγητού, με πολύ δράση. Ο Ταρζάν συνοδεύεται θέλοντας και μη, από μια αταίριαστη παρέα διαφορετικών μεταξύ τους χαρακτήρων, που κατευθύνονται κι αυτή προς την ίδια περιοχή.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου