Κυριακή 13 Ιουνίου 2021

Ride The High Country 1962

Ride The High Country 1962

Ο Εκδικητής της Ερήμου

 Σκηνοθεσία: Sam Peckinpah

Σενάριο: N.B. Stone Jr., Sam Peckinpah, William Roberts

Είδος: Adventure, Drama, WESTERN

Διάρκεια: 01:30

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Randolph Scott: Gil Westrum

Joel McCrea: Steve Judd

Mariette Hartley: Elsa Knudsen

Ron Starr: Heck Longtree

Edgar Buchanan: Judge Tolliver

 

Από τις πρώτες σκηνοθετικές προσπάθειες του Sam Peckinpah.

Ο γερασμένος τέως σερίφης Steve Judd (Joel McCrea) αναλαμβάνει να προστατεύσει την μεταφορά χρυσού από ένα ορυχείο χρυσού στην Τράπεζα στην πόλη, στα τέλη του 19ου αιώνα (ήδη κυκλοφορούν αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης...).

Σαν βοηθούς του προσλαμβάνει τον παλιό του φίλο Gil Westrum (Scott Randolph) και τον νεαρό επίδοξο πιστολέρο Heck Longtree. Ο νεαρός Heck μπλέκει με ένα κορίτσι, η οποία -τελικά- τους "μπλέκει" όλους καθώς αναγκάζονται να την σώσουν από την συμμορία των 4 σκληροτράχηλων αδελφών Hammond. [Ενας από τα αδέλφια είναι ο Henry (Warren Oates), αγαπημένος ηθοποιός του Peckinpah στο WILD BUNCH (1969) και πρωταγωνιστής στην εσωτερική ταινία χαμηλού κόστους BRING ME THE HEAD OF ALFREDO GARCIA (1974)].

Τα έργα του Peckinpah έχουν βίαιο τέλος και αυτό δεν μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, όπως πάντα δε, η μάχη γίνεται για την τιμή και την αδελφότητα, αρετές που ο Peckinpah έκανε να ξεχωρίζουν, ανάμεσα στους απατεώνες, τους εγκληματίες και τον γενικότερο ορυμαγδό της άγριας ατμόσφαιρας των έργων του...

Αργόσυρτο το έργο, χωρίς υπερβολές και περιττές μαγκιές, είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση.


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου