Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

The Great Escape 1963

The Great Escape 1963

Η Μεγάλη Απόδραση


Σκηνοθεσία: John Sturges

Σενάριο: Paul Brickhill, James Clavell, W.R. Burnett

Είδος: Action, Adventure, War

Διάρκεια: 02:49

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Steve McQueen: Hilts 'The Cooler King'

James Garner: Hendley 'The Scrounger'

Richard Attenborough: Bartlett 'Big X'

James Donald: Ramsey 'The SBO'

Charles Bronson: Danny 'Tunnel King'

 

Σε ένα γερμανικό στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, οι κρατούμενοι προσπαθούν να οργανώσουν μια μαζική απόδραση με κάθε δυνατό τρόπο.

Όσον αφόρα τις τελευταίες σκηνές της ταινίας και την εκτέλεση αρκετών απο τους δραπέτες, το αληθινό αυτό γεγονός οφείλεται στο ότι όλοι οι κρατούμενοι φορούσαν πολιτικά και όχι στην στολή τους-πράγμα που έδινε το δικαίωμα στους γερμανούς να τους μεταχειριστούν σαν κατασκόπους και όχι σαν αιχμάλωτους πολέμου.

Μια αριστουργηματική πολεμική ταινία που όσα χρόνια και να περάσουν θα παραμένει τόσο απολαυστική και συγκινητική όπως την πρώτη φορα… Με ένα καστ που θα το ζήλευε κάθε υπερπαραγωγή εκείνη την εποχή και με μια εξαιρετική σκηνοθεσία από τον αξιοσημείωτο John Sturges (άσχημη μέρα στον μαύρο βράχο ,και οι 7 ήταν υπέροχοι) ,η ταινία είναι καταπληκτική και μας παρουσιάζει με απίστευτα ρεαλιστικό τρόπο τα αληθινά γεγονότα που συνέβησαν που έγιναν στην Σικελία το 1944! Απ’ όλους, αυτός που ίσως ξεχωρίζει είναι ο Steve McQueen ο όποιος έχει μείνει στην ιστορία με την θρυλική σκηνή με την μοτοσικλέτα .Είναι μια ταινία που με την προβολή της μας κάνει να αγαπήσουμε πιο πολύ τον κινηματόγραφο…


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου