Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

Operation Petticoat 1959

 

Operation Petticoat 1959

Επιχείρηση Κομπινεζόν


Σκηνοθεσία: Blake Edwards

Σενάριο: Stanley Shapiro, Maurice Richlin,

Paul King, Joseph Stone

Είδος: Comedy, War

Διάρκεια: 02:04

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Cary Grant: Lt. Cmdr. Matt T. Sherman

Tony Curtis: Lt. JG Nicholas Holden

Joan O'Brien           : Lt. Dolores Crandall RN

Dina Merrill: Lt. Barbara Duran RN

Gene Evans: Chief Molumphry

 

Η κωμωδία "Operation Petticoat" ( ελληνικός τίτλος: Επιχείρηση Κομπινεζόν ), γυρίστηκε το 1959 σε σκηνοθεσία του μαιτρ της κωμωδίας Blake Edwards. Το σενάριο είναι των Stanley J. Shapiro και Maurice Richlin. Πρωταγωνιστούν οι: Cary Grant, Tony Curtis, και Dina Merrill.

Tο φιλμ μας παρουσιάζει σε φόρμα φλας-μπακ την ιστορία ενός φανταστικού Αμερικάνικου υποβρύχιου, του USS Sea Tiger, που βυθίστηκε στις Φιλιππίνες τις πρώτες μέρες του Β Παγκόσμιου Πόλεμου. Η ταινία παρακολουθεί τις περιπέτειες του πλοίαρχου του υποβρύχιου (Grant), και του πληρώματός του (συμπεριλαμβανομένου του Curtis, στο ρόλο ενός φιλοχρήματου αξιωματικού), στην προσπάθειά τους να επισκευάσουν το υποβρύχιο και να φτάσουν στην Αυστραλία, για τις ανάγκες της επισκευής. Στο ταξίδι συμβαίνουν διάφορα απρόοπτα, όπως η συνάντηση με μια αποκομμένη ομάδα από νοσοκόμες του στρατού, που υποχρεώνονται να πάρουν μαζί τους, μια απόπειρα να βυθίσουν ένα Γιαπωνέζικο πλοίο και μια βιαστική στάση για να επιδιορθώσουν και να βάψουν το υποβρύχιο. Κατά το βάψιμο λόγω έλλειψης μπογιάς, αναμιγνύουν κόκκινο και άσπρο χρώμα για το πρώτο χέρι.

Όμως μια αεροπορική επιδρομή τους αναγκάζει να εγκαταλείψουν την αποβάθρα άρον άρον. Έτσι το πλήρωμα βρίσκεται με πέντε γυναίκες ανάμεσά τους, στον περιορισμένο χώρο του μοναδικού ροζ υποβρυχίου στον κόσμο.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου