Κυριακή 4 Απριλίου 2021

Jumping Jacks 1952

Jumping Jacks 1952

Να Φαντάρος, Να Μάλαμα

 

Σκηνοθεσία: Norman Taurog

Σενάριο: Robert Lees, Frederic I. Rinaldo, Herbert Baker,

James B. Allardice, Richard Weil

Είδος: Comedy, Jerry Lewis

Διάρκεια: 01:36

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Dean Martin: Cpl. Chick Allen

Jerry Lewis: Hap Smith

Mona Freeman: Betsy Carter

Don DeFore: Lt. Kelsey

Robert Strauss: Sgt. McClusky

 

Η ταινία "Jumping Jacks" είναι μια ταινία του 1952 με πρωταγωνιστές το κωμικό ντουέτο Martin και Lewis. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Norman Taurog και απελευθερώθηκε από την Paramount Pictures. Ήταν μια από τις στρατιωτικές κωμωδίες που σημάδεψαν την πρώιμη καριέρα του ντουέτου. Ο ταξίαρχος στρατηγός Frank Dern, Αναπληρωτής Διευθυντής του Γραφείου Πληροφοριών του Στρατού των ΗΠΑ, εξήρε την θεατρική ομάδα του σώματος αλεξιπτωτιστών, θεωρώντας πως είναι κάτι που «θα συνεισφέρει στο ηθικό των στρατευμάτων στο εσωτερικό του Στρατού».

Ο στρατιώτης του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Chick Allen (Dean Martin) είναι ένας αλεξιπτωτιστής που προετοιμάζει μια παράσταση με άλλους στρατιώτες. Ο στρατηγός ωστόσο, είναι δυσαρεστημένος με την ποιότητα των προηγούμενων παραστάσεων και απειλεί να τις καταργήσει, εκτός και αν βελτιωθεί η ποιότητά τους. γι 'αυτό και ο Chick κάλεσε τον πρώην συνεργάτη του Hap Smith (Jerry Lewis) να βοηθήσει.

Ο Hap, ο οποίος συνεχίζει στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης με μία νέα συνεργάτη, την Betsy Carter (Mona Freeman), παρουσιάζεται ως στρατιώτης, ώστε να μπορέσει να εμφανιστεί σε μια παράσταση παρουσία του στρατηγού ανάμεσα στους θεατές. Η παράσταση εντυπωσιάζει τον στρατηγό τόσο, που φροντίζει να δοθεί και σε άλλα στρατόπεδα, με την συμμετοχή της Hap. Ο Chick και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες φοβούνται το στρατοδικείο και παρουσιάζουν τον Hap Happ ως τον στρατιώτη "Dogface", ενώ ο πραγματικός Dogface (Richard Erdman) πηγαίνει και κρύβεται.

Ο Χαν ακολουθεί την εκπαίδευση των αλεξιπτωτιστών για να μην είναι ανίδεος, αλλά είναι πολύ επιρρεπής σε ατύχημα. Ωστόσο, λειτουργεί προς όφελός του, καθώς ότι κάνει αθέλητα είναι η "σωστή στρατιωτική συμπεριφορά". Ο αρχιλοχίας (Robert Strauss) λαμβάνει γνώση και τον επαινεί.

Είναι κατανοητό ότι ο Hap θέλει να επιστρέψει ως πολίτης στην ζωή και προσπαθεί να ξεφύγει με κάθε ευκαιρία που μπορεί να εμφανιστεί, αλλά ο Chick καταφέρνει πάντα να τον σταματά. Κατά τη διάρκεια μιας από τις προσπάθειες διαφυγής του, κατά τη διάρκεια μερικών ελιγμών, ο Hap καταστρέφει μια βασική γέφυρα και συλλαμβάνει έναν στρατηγό του εχθρού. Ο Hap τελικά αποτυγχάνει να ξαναγίνει πολίτης, αλλά ορκίζεται ως αλεξιπτωτιστής και γίνεται ήρωας.

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου