Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022

The Walking Dead 1936

The Walking Dead 1936

Περιφερόμενος Νεκρός


Σκηνοθεσία: Michael Curtiz

Σενάριο: Ewart Adamson, Peter Milne, Robert Hardy Andrews

Είδος: Crime, Drama, Horror, Boris Karlof - Bela Lougosi

Διάρκεια: 1h 6m

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Boris Karloff: John Ellman

Ricardo Cortez: Nolan

Edmund Gwenn: Dr. Evan Beaumont

Marguerite Churchill: Nancy

Warren Hull: Jimmy

Barton MacLane: Loder

Το Walking Dead είναι μια αμερικανική ταινία τρόμου του 1936 που σκηνοθέτησε ο Michael Curtiz και πρωταγωνιστεί ο Boris Karloff, ο οποίος παίζει έναν λανθασμένα εκτελεσμένο άνθρωπο που αναστηλώθηκε στη ζωή από έναν επιστήμονα. Οι πρωταγωνιστές περιλαμβάνουν τους Ricardo Cortez, Marguerite Churchill και Barton MacLane.

Ο Τζον Έλμαν (Μπόρις Κάρλοφ) έχει καταδικαστεί για φόνο από μια συμμορία εκβιαστών. Δικάζεται άδικα, και παρά το γεγονός ότι έχει αποδειχθεί η αθωότητά του, τον στέλνουν στην ηλεκτρική καρέκλα και τον εκτελούν. Ο Δρ. Evan Beaumont (Edmund Gwenn) ανασύρει το νεκρό σώμα του και το αναβιώνει ως μέρος των πειραμάτων του για να αναζωογονήσει ένα νεκρό σώμα και να ανακαλύψει τι συμβαίνει στην ψυχή μετά το θάνατο.

Η χρήση μηχανικής καρδιάς από τον Δρ Μπομόν για να αναζωογονήσει τον ασθενή προμηνύει τη μηχανική καρδιά της σύγχρονης ιατρικής για να κρατήσει τους ασθενείς ζωντανούς κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Αν και ο Τζον Έλμαν δεν έχει άμεση γνώση για κανέναν που επιθυμεί να τον κατηγορήσει για τη δολοφονία προτού εκτελεστεί, αποκτά μια έμφυτη αίσθηση ότι γνωρίζει αυτούς που είναι υπεύθυνοι αφού αναβιώσει. Ο Έλμαν δεν αναλαμβάνει άμεση δράση κατά των δημιουργών του. Ωστόσο, τους αναζητά, θέλοντας να μάθει γιατί τον σκότωσαν. Ο καθένας πεθαίνει με φρικτό θάνατο και στο τέλος είναι η δική του ενοχή που προκαλεί τον θάνατο του.

Ενώ αντιμετωπίζει τους δύο τελευταίους κακούς, ο Έλμαν πυροβολείται θανάσιμα. Ο Δρ. Μπόμοντ σπεύδει στο νεκροκρέβατό του, και παρόλο που πιέζεται να αποκαλύψει ιδέες για τον θάνατο, ο Έλμαν νουθετεί: "Αφήστε τους νεκρούς στον δημιουργό τους. Ο Κύριος ο Θεός μας είναι ένας ζηλιάρης Θεός" (από το Δευτερονόμιο 6:15). Καθώς ο Έλμαν πεθαίνει, οι δύο εναπομείναντες εκβιαστές σκοτώνονται όταν το αυτοκίνητό τους βγαίνει από το δρόμο, πέφτει σε ηλεκτρικό στύλο και εκρήγνυται. Η ταινία τελειώνει με τον Δρ Μπομοντ να επαναλαμβάνει την προειδοποίηση του Έλμαν για έναν ζηλιάρη Θεό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου