Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

Before I Hang 1940

Before I Hang 1940

Προτού κρεμαστώ


Σκηνοθεσία: Nick Grinde

Σενάριο: Robert Hardy Andrews, Karl Brown

Είδος: Boris Karlof - Bela Lougosi, crime, Horror

Διάρκεια: 1h 2m

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Boris Karloff: Dr. John Garth

Evelyn Keyes: Martha Garth

Bruce Bennett: Dr. Paul Ames

Edward Van Sloan: Dr. Ralph Howard

Ben Taggart: Warden Thompson

Pedro de Cordoba: Victor Sondini 

Ο Δρ Τζον Γκαρθ (Μπόρις Κάρλοφ) δικάζεται για φόνο, αφού δολοφόνησε έναν ηλικιωμένο φίλο του. Στη δίκη, αποκαλύπτει ότι ερεύνησε μια θεραπεία για τη γήρανση, αλλά δεν είχε προλάβει να την τελειοποιήσει πριν ο πόνος του φίλου του γίνει αφόρητος. Παρά τις εκκλήσεις του για έλεος, ο δικαστής τον καταδικάζει σε απαγχονισμό σε τρεις εβδομάδες.

Καθώς περιμένει την εκτέλεσή του, ο Δρ Γκαρθ επιτρέπεται να συνεχίσει τα πειράματά του, χάρη στην υποστήριξη του διευθυντή της φυλακής (Μπεν Τάγκαρτ) και ενός άλλου επιστήμονα που ενδιαφέρεται για την έρευνά του, του Δρ. Ραλφ Χάουαρντ (Έντουαρντ Βαν Σλόαν). Χρησιμοποιώντας το αίμα ενός πρόσφατα εκ τελεσθέντος κρατουμένου, καταφέρνουν να αναπτύξουν έναν ορό που θα αντιστρέψει τα αποτελέσματα της γήρανσης και αποφασίζουν να τον δοκιμάσουν στον Δρ Γκαρθ αμέσως πριν την εκτέλεσή του. Καθώς τον μεταφέρουν στην αγχόνη, ωστόσο, η φυλακή λαμβάνει μια κλήση που τους ενημερώνει ότι η ποινή του γιατρού Γκαρθ μετατράπηκε σε ισόβια κάθειρξη. Την ίδια στιγμή, η επίδραση του ορού στο σώμα του προκαλεί τον Δρ Γκαρθ να καταρρεύσει.

Όταν ο Δρ Γκαρθ ξυπνά στο ιατρικό τμήμα της φυλακής, ανακαλύπτει ότι ο ορός έχει αντιστρέψει ορισμένες από τις επιπτώσεις της γήρανσης στο σώμα του, όπως το γκριζάρισμα των μαλλιών του, την εμφάνιση του προσώπου του και τη φυσική του κατάσταση. Ενθαρρυμένος, αποφασίζει να κάνει άλλη μια δοκιμή του ορού, αυτή τη φορά στον Δρ Χάουαρντ. Καθώς όμως προετοιμάζει τον Δρ Χάουαρντ για ένεση, ο Δρ Γκαρθ κυριεύεται από μια ξαφνική παρόρμηση να σκοτώσει που προκαλείται από την παρουσία του αίματος ενός εκτελεσμένου δολοφόνου στο σύστημά του. Αφού στραγγαλίζει τον γιατρό Χάουαρντ, ένας περιπλανώμενος κρατούμενος μπαίνει στο δωμάτιο και, μετά από αγώνα, σκοτώνεται επίσης από τον γιατρό Γκαρθ.

Όταν οι αρχές της φυλακής ανακαλύπτουν τον Δρ Γκαρθ, ο οποίος δεν θυμάται ότι διέπραξε τους φόνους, και τα δύο πτώματα, πιστεύουν ότι ο περιπλανώμενος κρατούμενος σκότωσε τον Δρ Χάουαρντ και προσπάθησε να σκοτώσει τον Δρ Γκαρθ. Ως αποτέλεσμα, ο Garth χαρακτηρίζεται ως ήρωας και του χορηγείται πλήρης χάρη. Επιστρέφει στο σπίτι για να ζήσει με την κόρη του, Μάρθα (Έβελιν Κις), και συνεχίζει την έρευνά του για τον ορό κατά της γήρανσης.

Θέλοντας να το δοκιμάσει περαιτέρω, έρχεται αντιμέτωπος με τρεις ηλικιωμένους φίλους του και ζητά να γίνουν τα υποκείμενά του. Αρχικά αρνούνται, αλλά ένας από αυτούς, ο Victor Sondini (Pedro de Córdoba), αλλάζει γνώμη αργότερα αφού ο Δρ Γκαρθ τον επισκέπτεται. Την ώρα που ετοιμάζεται να χορηγήσει τον ορό, ο Γκαρθ ξανανικιέται από τις παρορμήσεις του εκ τελεσθέντος εγκληματία και στραγγαλίζει τον φίλο του. Αρχίζοντας τελικά να συνειδητοποιεί τι έκανε, ο Γκαρθ επισκέπτεται έναν από τους άλλους φίλους του, τον Τζορτζ Γουάρτον (Ράιτ Κράμερ), για να ομολογήσει τα εγκλήματά του και να ζητήσει να είναι το τελευταίο του υποκείμενο δοκιμής πριν παραδοθεί. Ο Γουάρτον προσπαθεί να καλέσει βοήθεια , αλλά ο Γκαρθ τον σκοτώνει πριν προλάβει να το κάνει.

Καθώς τα σώματα αρχίζουν να συσσωρεύονται και η συμπεριφορά του γιατρού Γκαρθ γίνεται πιο ακανόνιστη, η Μάρθα αρχίζει να υποψιάζεται ότι κάτι συμβαίνει και έρχεται αντιμέτωπη με τον πατέρα της. Ο Γκαρθ την παρακαλεί να φύγει καθώς συνεχίζει να παλεύει με τις παρορμήσεις του δολοφονικού αίματος, αλλά εκείνη αρνείται και εκείνος έρχεται εναντίον της. Λιποθυμά και ο γιατρός Γκαρθ τρέπεται σε φυγή. Στην τελευταία σκηνή, ο Δρ Γκαρθ, καταδιωκόμενος τώρα από την αστυνομία, πλησιάζει τη φυλακή όπου ήταν έγκλειστος. Ο αρχιφύλακας τον υποδέχεται, αλλά ο Γκαρθ κάνει αμέσως επιθετικές κινήσεις προς τον οπλισμένο φρουρό στην πύλη. Ο φρουρός τον πυροβολεί και καθώς πεθαίνει, ο γιατρός παραδέχεται ότι αυτοκτόνησε για να αποτρέψει τον εαυτό του από το να σκοτώσει οποιονδήποτε άλλον. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου