Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Son of Frankenstein 1939

Son of Frankenstein 1939

Γιος του Φρανκενστάιν


Σκηνοθεσία: Rowland V. Lee

Σενάριο: Mary Shelley, Wyllis Cooper

Είδος: Boris Karlof - Bela Lougosi, Drama, Horror

Διάρκεια: 1h 39m

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Basil Rathbone: Baron Wolf von Frankenstein

Boris Karloff: The Monster

Bela Lugosi: Ygor

Lionel Atwill: Inspector Krogh

Josephine Hutchinson: Elsa von Frankenstein

Donnie Dunagan: Peter von Frankenstein

Emma Dunn: Amelia

 

Ο γιος του Φρανκενστάιν , αμερικανική ταινία τρόμου , που κυκλοφόρησε το 1939, και εμφανίστηκεΟ Μπόρις Καρλόφ στον τελευταίο του ρόλο ως το μυθικό τέρας. Μετά Frankenstein (1931) και Νύφη του Φρανκενστάιν (1935), ήταν η τρίτη ταινία στην Universal Pictures »Σειρά Frankenstein

Στην ταινία, Ο Βασίλειος Ράθμπον απεικόνισε τον βαρόνο Βόλφ Φον Φρανκενστάιν - γιο του δημιουργού του τέρατος - που επιστρέφει στο κτήμα του αείμνηστου πατέρα του με τη σύζυγό του (που παίζεται από τον Josephine Hutchinson) και τον νεαρό γιο του (Donnie Dunagan), επιδιώκοντας να αποκαταστήσει τη φήμη και την τιμή της οικογένειάς του. Αφού ανακάλυψε ότι το τέρας εξακολουθεί να είναι ζωντανό σε κατάσταση κωμάτωσης, ο Φρανκενστάιν αναζωογονεί το σώμα για να εξημερώσει το τέρας και έτσι να αποδείξει στο κοινό ότι οι προθέσεις του πατέρα του δεν ήταν κακόβουλες . Ωστόσο, ο απογοητευμένος βοηθός του πρεσβύτερου Φρανκενστάιν, Ygor (Bela Lugosi ), που απαγχονίστηκε επειδή είχε κλέψει πτώματα αλλά επέζησε με σπασμένο λαιμό, εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να εκδικηθεί εκ μέρους των ενόρκων που τον είχαν καταδικάσει: διατάζει το τέρας να τους δολοφονήσει. Όταν αρκετοί από τους κριτές γίνουν νεκροί, το χωριό εστιάζει την προσοχή του στον Φρανκενστάιν, ο οποίος σε μια οργή σκοτώνει τον Ygor. Το τέρας, εξοργισμένο από την απώλεια του μοναδικού του φίλου, απήγαγε τον γιο του Φρανκενστάιν, αλλά το παιδί τελικά διασώθηκε όταν ο πατέρας του σπρώχνει το τέρας στο θάνατό του σε ένα λάκκο λειωμένου θείου.

Αν και κάπως προβλέψιμο στην πλοκή, ο Son of Frankenstein χαιρετίστηκε από καιρό για τη θρυλική του ομάδα του Karloff με τον Rathbone (διάσημο για τις απεικονίσεις του Sherlock Holmes ) και τον Lugosi (που έκανε το όνομά του ως Dracula). Η παράξενη εμφάνιση και οι τρόποι του Lugosi, καθώς ο Ygor συνέβαλε σε μια ανεξίτηλη παράσταση, και απάντησε τον ρόλο στοΤο Φάντασμα του Φρανκενστάιν (1942). Ο Karloff, από την άλλη πλευρά, είναι λιγότερο εντυπωσιακός στο Son of Frankenstein από ότι στους δύο προκατόχους της ταινίας, εν μέρει επειδή - λόγω της έκρηξης στο τέλος τουΝύφη του Φρανκενστάιν - το τέρας είναι και πάλι σιωπηλό, έχοντας χάσει την ικανότητα να μιλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου