Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022

OMEN III 1981

OMEN III 1981

Η Προφητεία 3: Η Τελική Αναμέτρηση

 

Σκηνοθεσία Graham Baker

Σενάριο: Andrew Birkin, David Seltzer

Είδος: Horror ΔΕ 80,

Διάρκεια: 1h 48m

Γλώσσα :Αγγλικά

Παίζουν:

Sam Neill: Damien

Rossano Brazzi: De Carlo

Don Gordon : Dean

Lisa Harrow: Kate Reynolds

Barnaby Holm: Peter

Mason Adams: President

 

Το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας «Η Προφητεία» με το όνομα «Η Τελική Αναμέτρηση» είναι σαφώς κατώτερο από το πρώτο μέρος και βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα με το δεύτερο. Για άλλη μια φορά, πρόκειται για μια ιστορία χωρίς καμία πρωτοτυπία και μάλιστα αυτή τη φορά παρουσιάζεται και έλλειψη συνοχής της τριλογίας.

Στο πρώτο και με διαφορά καλύτερο μέρος της τριλογίας, ο θετός πατέρας του αντίχριστου πρέπει να καρφώσει το γιο του Σατανά με έξι ιερές λεπίδες και μάλιστα σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του. Στην τρίτη αυτήν ταινία, κάθε «απόστολος» μιας συντροφιάς ιερέων αρκεί να καρφώσει στο σώμα του αντίχριστου μόλις μία λεπίδα και μάλιστα χωρίς να υπάρχουν απαιτήσεις για την επιλογή του σωματικού σημείου. Αυτή τη φορά, λοιπόν, εκτός από απλό και τετριμμένο, το σενάριο είναι και προχειρογραμμένο.

Δεν υπάρχει κανένας τομέας στον οποίο η ταινία ξεχωρίζει. Μάλιστα, η ταινία αυτή αποτυγχάνει να προκαλέσει και τον παραμικρό τρόμο με αποτέλεσμα να είναι μόνο ονομαστικά μια ταινία τρόμου. Ο μόνος που-απλά-διασώζεται είναι ο Sam Neill που ερμηνεύει τον ενηλικιωμένο αντίχριστο, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης μιας τεράστιας και πάμπλουτης εταιρείας και έχει, βεβαίως, ισχυρές πολιτικές διασυνδέσεις. Η ερμηνεία του δεν έχει κάτι το ξεχωριστό, αλλά υπάρχει μία πολύ ωραία, περίπου θεατρική, σκηνή στην ταινία, στην οποία ο Neill παίρνει άριστα. Πρόκειται για τη σκηνή όπου ο αντίχριστος προσεύχεται στο διάβολο. Η σκηνή αυτή είναι καλογραμμένη, τολμηρή, βλάσφημη και ωραία ερμηνευμένη από τον Sam Neill και είναι το μόνο πράγμα που έχει ενδιαφέρον στην ταινία.

Δεν θέλω να αποκαλύψω αν στο τέλος ηττάται ή κερδίζει ο αντίχριστος. Θα αποκαλύψω, όμως, πως το τέλος είναι αναμενόμενο και πρόχειρο, όπως είναι πρόχειροφτιαγμένη και ολόκληρη η ταινία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου