Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΕΛΙΟ ΚΑΙ ΧΑΡΑ Νο2

ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΟ

Δουλειές με φούντες

 

Το δεύτερο τεύχος του περιοδικού κόστιζε 3.000 δραχμές (ακόμα δεν έχει κόψει τα μηδενικά ο Μαρκεζίνης). Κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 1954 και περιλαμβάνει την κλασική ιστορία "Δουλειές με φούντες".

Στο πρώτο τεύχος γνωρίσαμε τον Μίκη και το Γκούφη. Εδώ γνωρίζουμε την Μίνη, την αιώνια αρραβωνιαστικιά, και τα ανίψια του Μίκη, Μόρη και Φίφη. Τα παιδιά κουβάλησαν σπίτι δύο σκανδαλιάρικα πιθηκάκια τα οποία δημιουργούν ζημιές στους γύρο, τους οποίους ο Μίκη πρέπει να αποζημιώσει. Λόγο αυτού ο Μίκη ζητά από τα ανίψια να φύγουν αμέσως οι πίθηκοι από το σπίτι. Όταν όμως ξεσπά πυρκαγιά και εξαιτίας των πιθήκων σώζονται τα παιδιά, ο Μίκη αλλάζει γνώμη και παίρνει στην αγάλια του τα πιθηκάκια! Να σημειωθεί ότι το εξώφυλλο του περιοδικού δεν προέρχεται από την Αμερικανική έκδοση, αλλά προέρχεται από μεγέθυνση ενός καρέ που βρίσκεται στην 6η σελίδα της ιστορίας.

Να σημειωθεί πως το τεύχος αυτό είναι σπάνιο διότι έχει εξαφανιστεί ακόμα και από τους μαυραγορίτες παλιατζήδες. Εγώ το κατέβασα από το ΣΕΝΤΟΎΚΙ, η ανάρτηση του οποίου οφείλεται στον Γιώργο Βλάχο.

Μπορείτε να το κατεβάσετε σε μορφή PDF από το "Σεντούκι".

http://sentuki.blogspot.com/2016/02/2.html

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου