Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Batman 1943

Batman 1943

Επεισόδια 1 – 15


Σκηνοθεσία: Lambert Hillyer

Σενάριο: Bob Kane

Είδος: Action, Crime, Fantasy

Διάρκεια: 4h 20min

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Lewis Wilson: Batman / Bruce Wayne

Douglas Croft: Robin / Dick Grayson

Carrol Naish: Dr. Daka

Shirley Patterson: Linda Page

 

To Batman είναι ένα αμερικανικό τηλεοπτικο  σίριαλ 15 επεισοδίων του 1943 από την Columbia Pictures, σε παραγωγή του Rudolph C. Flothow, σε σκηνοθεσία Lambert Hillyer, με πρωταγωνιστές τον Lewis Wilson ως Batman και τον Douglas Croft ως βοηθό του Robin.  Η σειρά βασίζεται στον χαρακτήρα των DC Comics Batman, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Detective Comics #27 τον Μάιο του 1939. Ο κακός είναι ένας πρωτότυπος χαρακτήρας που ονομάζεται Dr. Daka, μυστικός πράκτορας της Ιαπωνικής Αυτοκρατορικής κυβέρνησης, τον οποίο υποδύεται ο J. Carrol Naish. Το καστ ολοκληρώνουν οι Shirley Patterson ως Linda Page, το ερωτικό ενδιαφέρον του Bruce Wayne και ο William Austin ως Alfred, ο μπάτλερ του Wayne Manor.

Η ιστορία της σειράς περιλαμβάνει τον Μπάτμαν, έναν μυστικό αμερικανικό κυβερνητικό πράκτορα, που προσπαθεί να νικήσει τα σχέδια του Ιάπωνα πράκτορα Δρ Ντάκα που λειτουργούσε στην πόλη Γκόθαμ στο απόγειο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Τον Ντάκα εξυπηρετούν Αμερικανοί κολλητοί του.

Ο Μπάτμαν είναι αξιοσημείωτος για την πρώτη εμφάνιση στην ταινία του Μπάτμαν και για το ντεμπούτο των στοιχείων της ιστορίας που έγιναν γρήγορα μόνιμα μέρη των μύθων του χαρακτήρα του Μπάτμαν, όπως το "Σπήλαιο της νυχτερίδας" και η μυστική είσοδός του μέσω ενός ρολογιού παππού στο Wayne Manor. Το σίριαλ άλλαξε επίσης την πορεία του τρόπου με τον οποίο απεικονίστηκε η φυσική εμφάνιση του Άλφρεντ σε μελλοντικές ιστορίες του Μπάτμαν. Την εποχή που ο Batman κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους, ο Άλφρεντ τραβήχτηκε ως ένας ασταθής κύριος στα κόμικς. Τα επόμενα τεύχη απεικόνισαν ξαφνικά τον Άλφρεντ ως λεπτό και με λεπτό μουστάκι, μετά την εμφάνιση του ηθοποιού Γουίλιαμ Όστιν.

Ο Μπάτμαν/Μπρους Γουέιν (Λιούις Γουίλσον) και ο βοηθός του, Ρόμπιν/Ντικ Γκρέισον (Ντάγκλας Κροφτ), μυστικοί κυβερνητικοί πράκτορες μετά την επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ, γνωρίζουν ένα ιαπωνικό κύκλωμα δολιοφθοράς που λειτουργεί στην πόλη Γκόθαμ. Η φίλη του Bruce Linda Page (Shirley Patterson) ζητά τη βοήθειά του για να βρει τον θείο της, Martin Warren (Gus Glassmire), ο οποίος απήχθη από το κύκλωμα μετά την αποφυλάκισή του.

Ο Δρ Τίτο Ντάκα (J. Carrol Naish), ο Ιάπωνας ηγέτης της συμορίας, σχεδιάζει να κλέψει την τροφοδοσία με ράδιο της πόλης για να τροφοδοτήσει την εφεύρεσή του, ένα χειροκίνητο πυροβόλο όπλο που μπορεί να διαλύσει οτιδήποτε χτυπηθεί από την ισχυρή δέσμη του. Αναγκάζει από τον Γουόρεν να του αποκαλύψει τη θέση του θησαυροφυλακίου όπου αποθηκεύεται το ράδιο. Ο Ντάκα στέλνει τους Αμερικανούς κολλητούς του, μαζί με ένα ζόμπι που ελέγχει με μικρόφωνο μέσω ηλεκτρονικού εμφυτεύματος εγκεφάλου, για να κλέψουν το πολύτιμο μέταλλο. Ο Μπάτμαν ανακαλύπτει την πλοκή και τελικά διώχνει τη συμμορία μετά από μια φοβερή μάχη.

Στη μυστική νυχτεροσπηλιά του, ο Μπάτμαν ανακρίνει έναν από τους κολλητούς του Ντάκα, ο οποίος αποκαλύπτει ότι το ράδιο έπρεπε να μεταφερθεί στο Σπίτι της Ανοιχτής Πόρτας, που βρίσκεται στο κυρίως ερημικό τμήμα "Μικρό Τόκιο" της πόλης Γκόθαμ. Ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν διεισδύουν στο κρησφύγετο της συμμορίας (επίσης εργαστήριο του Δρ Ντάκα), κρυμμένο μέσα σε μια ακόμη ανοιχτή επιχείρηση, μια βόλτα στο Fun House. Εκεί, βρίσκουν τη Λίντα δεμένη, φιμωμένη και αναίσθητη. Αφού διασώζεται από αυτούς, ο Ντάκα μεταμορφώνει τον θείο της Γουόρεν σε ζόμπι και σχεδιάζει τον εκτροχιασμό ενός βαρέως φορτωμένου τρένου. Για άλλη μια φορά, οι προσπάθειες δολιοφθοράς του Δρ. Ντάκα σταματούν από τον Μπάτμαν και τον Ρόμπιν.

Ακολουθούν παγίδες και αντιπαγίδες στα επόμενα κεφάλαια, καθώς το δυναμικό ντουέτο συνεχίζει να ματαιώνει τα σχέδια του Ιάπωνα πράκτορα και των κολλητών του. Όταν ο Δρ. Ντάκα προσπαθεί να κλέψει τα Σχέδια Νίκης της Αμερικής, τελικά επικρατούν ο Μπάτμαν και ο Ρόμπιν. Επιβλέπουν τη σύλληψη των αντρών του Ντάκα και τελικά την καταστροφή του Ιάπωνα πράκτορα, καθώς προσπαθεί να διαφύγει και πέφτει στο θάνατό του μέσα από τη δική του κρυφή πόρτα σε ένα λάκκο γεμάτο πεινασμένους αλιγάτορες.

    

                       Τα επεισόδια

1-The Electrical Brain17 min | Apr 15, 1943

2-The Bat's Cave17 min | Oct 18, 2005

3-The Mark of the Zombies17 min | Oct 18, 2005

4-Slaves of the Rising Sun17 min | Oct 18, 2005

5-The Living Corpse17 min | Oct 18, 2005

6-Poison Peril17 min | Oct 18, 2005

7-The Phoney Doctor17 min | Oct 18, 2005

8-Lured by Radium17 min | Oct 18, 2005

9-The Sign of the Sphinx17 min | Oct 18, 2005

10-Flying Spies17 min | Oct 18, 2005

11-A Nipponese Trap17 min | Oct 18, 2005

12-Embers of Evil17 min | Oct 18, 2005

13-Eight Steps Down17 min | Oct 18, 2005

14-The Executioner Strikes17 min | Oct 18, 2005

15-The Doom of the Rising Sun17 min | Oct 18, 2005

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου