Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

Vampire Circus 1972

 

Vampire Circus 1972

Το Τσίρκο των Βρικολάκων

 

Σκηνοθεσία: Robert Young

Σενάριο: Jud Kinberg, George Baxt, Wilbur Stark

Είδος: Horror ΔΕ 70,

Διάρκεια: 1h 24m

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Adrienne Corri: Gypsy Woman

Thorley Walters: Burgermeister

Anthony Higgins: Emil (as Anthony Corlan)

John Moulder-Brown: Anton Kersh

Laurence Payne: Albert Mueller

Richard Owens: Dr. Kersh

 

Μία συμμορία βρικολάκων, με τη βιτρίνα ενός τσίρκου, εισχωρούν σε ένα χωριό για να εκδικηθούν το θάνατο ενός αρχιβρικόλακα. Προσφέρουν θέαμα και ψυχαγωγία, ώστε να προσελκύουν κάθε βράδυ τους κατοίκους του χωριού και  σιγά-σιγά να το αποδεκατίσουν.

Αν και η ταινία ξεκινά ελπιδοφόρα,  μετά το πρώτο μισάωρο μετατρέπεται σε ταινία-τσίρκο! Οι ερμηνείες, ας πούμε, είναι για το τσίρκο (π.χ. όταν οι γυναίκες στην ταινία αντικρίζουν ξαφνικά ένα βαμπίρ κάνουν σα να είδαν κατσαρίδα ή οι άντρες σα να έφαγε γκολ η ομάδα τους). Το σενάριο διολισθαίνει στο να παρακολουθούμε, από ένα σημείο και μετά, κιτς αναμετρήσεις μεταξύ των ανθρώπων και αξιοθρήνητων βρικολάκων. Κιτς αναμετρήσεις, διότι, για παράδειγμα, υπάρχουν σκηνές στις οποίες με  τη θέαση ενός σταυρού από τους βρικόλακες, έχουμε συνοδεία από μία θεία λάμψη στο σταυρό και την ανάλογη μπανάλ μουσικούλα.  Αξιοθρήνητοι βρικόλακες διότι θα ταίριαζαν περισσότερο σε μια κωμική ταινία του στυλ Dead and Loving it.

Το μόνο που αξίζει από την ταινία είναι ένας αισθησιακός και ζωώδης χορός από μία γυμνή και καλλίγραμμη γυναίκα, βαμμένη από την κορφή ως τα άκρα ως αιλουροειδές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου