Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

The Unholy Three 1925


The Unholy Three 1925
Οι Τρεις Ανίεροι


Σκηνοθεσία: Tod Browning
Σενάριο: Clarence Aaron, Waldemar Young
Είδος: Sillent, Crime, Drama, Romance
Διάρκεια: 86 λεπτά
Μεσότιτλοι: Γιάννης από Ανάβυσσο
Παίζουν:
Lon Chaney = Echo
Mae Busch = Rosie O'Grady
Matt Moore = Hector McDonald
Victor McLaglen = Hercules
Harry Earles = Tweedledee



Είναι μια Αμερικανική βωβή ταινία του 1925 που περιλαμβάνει ένα όργιο εγκλημάτων, σε σκηνοθεσία του Tod Browning και με πρωταγωνιστή τον Lon Chaney.
Η ταινία ξαναγυρίστηκε  το 1930 ως ομιλούσα. Τόσο στην έκδοση 1925 όσο και αυτή του 1930, οι ρόλοι του καθηγητή Echo και του Tweedledee παίζονται από τους Chaney και Earles αντίστοιχα. Οι ταινίες βασίστηκαν στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Clarence Aaron.


Υπόθεση
Τρεις καλλιτέχνες ενός σόου,  ενώνονται μαζί σε ένα "ανίερο" σχέδιο για να γίνουν πλούσιοι. Ο καθηγητής Echo, ο εγγαστρίμυθος, παίζει το ρόλο της κυρίας O'Grady, μιας ευγενικής γιαγιάς που έχει ένα κατάστημα κατοικίδιων ζώων, ενώ ο νάνος Tweedledee παριστάνει το εγγόνι της. Ο Ηρακλής (Victor McLaglen), ο ισχυρός, εργάζεται στο κατάστημα μαζί με τον ανυποψίαστο Hector McDonald (Matt Moore). Η φίλη του Echo, η Rosie O'Grady (Mae Busch), προσποιείται ότι είναι εγγονή της γιαγιάς.
Παραδίδοντας τα κατοικίδια ζώα στους ανυποψίαστους πελάτες, κατασκοπεύουν το χώρο τους, και μετά τους ληστεύουν. Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο John Arlington τηλεφώνησε για να διαμαρτυρηθεί πως ο παπαγάλος που αγόρασε δεν μιλάει πια. Η "γιαγιά" τον διαβεβαιώνει πως θα τον επισκευτεί και ο παπαγάλος όταν την δει θα αλλάξει συμπεριφορά. Η "γιαγιά" τον επισκέπτεται και παίρνει μαζί της τον δήθεν εγγονό της, τον"Little Willie". Εκεί διαπιστώνουν ότι υπάρχει στο σπίτι ένα πολύτιμο κολιέ από ρουμπίνια. και αποφασίζουν να το κλέψουν το ίδιο βράδυ. Καθώς ο Echo είναι πολύ απασχολημένος, οι άλλοι δύο είναι ανυπόμονοι και αποφασίζουν να προχωρήσουν χωρίς αυτόν. Την επόμενη μέρα ο Echo εξοργισμένος διαβάσει στην εφημερίδα ότι ο Arlington σκοτώθηκε και η τρίχρονη κόρη του τραυματίστηκε σοβαρά από ληστές. Ο Ηρακλής δεν δείχνει καμία τύψη, για τον τρόπο που ο Arlington παρακαλούσε για τη ζωή του. Όταν ένας αστυνομικός ανακριτής εμφανίζεται στο κατάστημα, το τρίο φοβάται και αποφασίζουν να παγιδεύσουν τον Έκτορα, κρύβοντας το κόσμημα στο δωμάτιό του.


Εν τω μεταξύ ο Έκτορας προτείνει στην Rosie να την παντρευτεί. Αυτή αρνείται στην αρχή, αλλά τελικά του ομολογεί ότι τον αγαπά, αλλά ντρεπόταν για το σκιερό παρελθόν της. Όταν η αστυνομία τον συλλαμβάνει, η Rosie λέει στο τρίο ότι θα τα μαρτυρήσει όλα, αναγκάζοντάς τους να την απαγάγουν και να φύγουν σε μια καλύβα στο βουνό. Ο Echo παίρνει μαζί του τον μεγάλο πίθηκο του καταστήματος, που τρομάζει τον Ηρακλή.
Την άνοιξη, ο Hector προσάγεται στη δίκη. Η Rosie παρακαλεί τον Echo να σώσει τον Hector, και υπόσχεται να μείνει μαζί του εάν το κάνει. Ο Echo φεύγει για την πόλη, και ο Tweedledee ακούει τον Ηρακλή να ζητά από τη Rosie να φύγει μαζί του και να μοιραστούν τους θησαυρούς. Τότε ο Tweedledee απελευθερώνει τον πίθηκο και αυτός σκοτώνει τον Ηρακλή.


Στη δίκη, ο Echo εμφανίζεται και τα ομολογεί όλα. Τόσο ο ίδιος όσο και ο Hector είναι ελεύθεροι. Όταν η Rosie πηγαίνει στην Echo για να τηρήσει την υπόσχεσή της, αυτός της λέει ότι δεν υπάρχει λόγος να προσποιούνται αφού δεν αγαπιούνται, και να γυρίσει στον  Hector. Ο Echo επιστρέφει στο Σόου του και λέει στου θεατές:
" Αυτή είναι η ζωή φίλοι μου, λίγο γέλιο... λίγο δάκρυ... "



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου