Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Robin Hood (1922)

Robin Hood (1922)
Ο Ρομπέν των Δασών


ΣκηνοθεσίαAllan Dwan - ΣενάριοDouglas Fairbanks
Παίζουν:
Douglas Fairbanks = Κόμης του Huntingdon, Ρομπέν των δασών
Wallace Beery = Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος           
Sam De Grasse = Πρίγκιπας Ιωάννης
Enid Bennett = Λαίδη Μάριαν
Είδος: Adventure, Family, Romance – Διάρκεια: 143 λεπτά
Ελληνικοί μεσότιτλοι μεταφρασμένοι από εμένα


Ο Βασιλιάς Ριχάρδος έχει πάει στις Σταυροφορίες και ο αδελφός του Ιωάννης που τον αντικαθιστά ως αντιβασιλέας,  αποδεικνύεται ένας σκληρός τύραννος και επιδιώκει να σφετεριστεί τον θρόνο του αδελφού του. Η Λαίδη Μαριάμ στέλνει μήνυμα στον Κόμη του του Χάντινγκτον κι αυτός επιστρέφει στην Βρετανία και μεταμορφώνετε ως ένας  εκδικητικός Ρομπέν των Δασών.
Η πιο ακριβή ως τότε ταινία (1,4 εκατομμύρια δολάρια) και ακόμα μια κλασική ιστορία για τις ικανότητες του Douglas Fairbanks. Το σκηνικό του κάστρου είναι το μεγαλύτερο του βωβού Χόλυγουντ. Οι εισπράξεις ήταν εντυπωσιακές και έπιασαν τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.
Ήταν η πρώτη ταινία που καθιέρωσε μια πολυτελή δεξίωση κατά την πρεμιέρα της. Η ιδέα άνηκε στον ιδιοκτήτη του κινηματογράφου Egyptian Theater, τον Sid Grauman. Έπειτα αυτό έγινε θεσμός.
Η ταινία θεωρούταν χαμένη, μέχρι που την δεκαετία των 1960 βρέθηκε μια «χρυσή» κόπια.
 Αυτή είναι η τρίτη ταινία που αναφέρεται στον προστάτη των φτωχών και τον υπερασπιστή του νόμιμου βασιλιά . Ήταν, όμως, η πρώτη μεγάλου μήκους, αφού αυτές του 1912 και 1913 δεν ξεπερνούσαν τα 30 λεπτά.
Ο Douglas Fairbanks παρέλαβε το μετάλλιο τιμής των Photoplay Awards, τo οποίο πιστεύεται πως είναι ένα από τα πρώτα κινηματογραφικά βραβεία όλων των εποχών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου