Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Blood and Black Lace 1964



Blood and Black Lace 1964
ΑΙΜΑ ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΔΑΝΤΕΛΑ


Σκηνοθεσία: Mario Bava

Σενάριο: Marcello Fondato, Giuseppe Barilla

Είδος: Horror ΔΕ 60, Mystery, Thriller, Mario Bava

Διάρκεια: 1h 28m

Γλώσσα: Ιταλικά

Παίζουν:

Cameron Mitchell: Massimo Morlacchi

Eva Bartok: Contessa Cristiana Cuomo

Thomas Reiner: Ispettore Silvestri

Arianna Gorini: Nicole

Dante DiPaolo: Franco Scalo (as Dante Di Paolo)

Mary Arden: Peggy Peyton

 


    Επειδή παρατηρείται σε γειτονικό νήμα μεγάλο ενδιαφέρον για ταινίες που χαρακτηρίζονται b–movies, slashed και cult, ορίστε μία ταινία του ευρωπαίου πρωτοδημιουργού τέτοιου είδους ταινιών. Πρόκειται για τον Mario Bava και την ταινία του Blood and Black Lace. Η ταινία αυτή έχει συμπεριληφθεί στην λίστα του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ: 15 ταινίες τρόμου που δεν είδατε ποτέ! Πολύ μεγάλη ιδέα έχουν αυτοί οι τύποι για τον εαυτό τους!
    Ο Mario Bava, αφού απέδειξε ότι το γοτθικό horror δεν είναι πλέων προνόμιο των βορειοευρωπαίων, της κάθε HAMPER και λοιπών. Μετά την κλασική πλέων δημιουργία του: Η Μάσκα του Σατανά, στράφηκε αυτή τη φορά στους serial killer. Άφησε κατά μέρος το μεταφυσικό και μας απόδειξε ότι η άρρωστη ανθρώπινη ψυχή μπορεί να είναι πολύ τρομακτικότερη από τους κάθε λογής γοτθικούς θρύλους.


 

    Μαθητής του και ο Mario Arzento όπου οι διάφοροι συνεργάτες τους ,μεταναστεύοντας στην Αμερική, μεταλαμπάδευσαν το ευγενές αυτό είδος στην πέρα του Ατλαντικού χώρα. Βλέπε Μάσκες και λοιπά.
Περισσότερα για τον Mario Bava θα βρείτε  εδώ: http://www.b-movies.gr/index.php?co=persons&person=1504.
    Για τους υπότιτλους οφείλω να πω ότι παρ΄ όλο που έχω τάξει σκοπό της ζωής μου να μεταφράσω όλους αυτούς τους 15 υπότιτλους των ταινιών τρόμου που προτείνει το περιοδικό ΣΙΝΕΜΑ, μία ευχάριστη έκπληξη με περίμενε στο διαδίκτυο, όταν είδα ανεβασμένους τους υπότιτλους από τον RON!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου