Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Black Friday (1940)

Black Friday (1940)

Τα Αινίγματα Ενός Άλλου
 

Σκηνοθσία: Arthur Lubin

Σενάριο: Curt Siodmak, Eric Taylor

Παίζουν: Boris Karloff, Bela Lugosi, Stanley Ridges

Εννινικοί υπότιτλοι από εμένα

Φτηνή παραγωγή με τους Boris Karloff, Bela Lugosi, σε σκηνοθεσία Arthur Lubin.
Το σενάριο είναι αρκετά εμπνευσμένο από... Φρανκενστάιν.
Ο Boris Karloff υποδύεται τον γιατρό Ernest Sovac και ο Bela Lugosi τον καθηγητή Αγγλικής λογοτεχνίας George Kingsley. Ο Ernest Sovac έχει καταδικαστεί σε θάνατο στην ηλεκτρική καρέκλα για την δολοφονία του φίλου του, καθηγητή George Kingsley.

 
Πηγαίνοντας προς τον τόπο εκτέλεσής του ο γιατρός παραδίδει σε δημοσιογράφο χειρόγραφα που εξηγεί πως συνέβησαν όλα. Μαθαίνουμε λοιπόν ότι ο καθηγητής τραυματίστηκε βαριά από αυτοκίνητο που οδηγούσε ο γκάνγκστερ Ρεντ Κάνυον. Τον γκάνγκστερ κατεδίωκαν και πυροβόλησαν άνθρωποι τις συμμορίας του. Οι δύο άνδρες, βαριά τραυματισμένοι δεν είχαν ελπίδα να ζήσουν. Τότε ο γιατρός, για να σώσει τουλάχιστον τον φίλο του, προέβη σε μεταμόσχευση τμημάτων του εγκεφάλου του γκάνγκστερ ο οποίος δεν είχε καμία πιθανότητα να ζήσει έτσι κι αλλιώς. Στη συνέχεια ο γιατρός διαβάζει στις εφημερίδες ότι ο γκάνγκστερ είχε κρύψει μισό εκατομμύριο δολάρια και κανένας δεν γνώριζε την τύχη των χρημάτων αυτών. Ο πειρασμός για τον γιατρό να βάλει στο χέρι τα λεφτά και να μπορέσει έτσι να συνεχίσει τα πειράματά του ήταν μεγάλος. Προβοκάριζε διακριτικά τον φίλο του ώστε να του αναμοχλεύσει μνήμες απ

 
Το πρώτο το καταφέρνει τελικά, αλλά ο καθηγητής, ως Ρεντ Κάνιον πλέων, έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Επιδίδεται σε φόνους! Ακόμα και μέλος της οικογένειάς του προσπαθεί να δολοφονήσει και ο γιατρός για να το αποτρέψει αυτό αναγκάζεται να τον χτυπήσει θανασιμα. Έτσι επήλθε και η εις θάνατο καταδίκη του.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου