Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Abbott and Costello Meet the Invisible Man (1951)

Abbott and Costello Meet the Invisible Man (1951)
Οι Αμπότ και Κοστέλο συναντούν τον αόρατο άνθρωπο


Ο Αόρατος Άνθρωπος που παρουσιάστηκε το 1931 είναι μία horror και δραματική συνάμα ταινία, αφού ο πρωταγωνιστής πεθαίνει στο τέλος.
Αυτό που θαυμάζουμε μέχρι σήμερα είναι η σκηνοθετική μαεστρία του James Whale, που μας παρουσιάζει τον πρωταγωνιστή να ξεντύνεται από την μέση και πάνω και να παρακολουθούμε έκπληκτοι μισό σώμα, από τη μέση και κάτω, να περιφέρεται στο δωμάτιο! Και να σκεφτείτε ότι τότε δεν υπήρχε το computer!
Στην παρούσα ταινία του 1951 με τους Αμπότ και Κοστέλο, δεν έχουμε να κάνουμε με τον ίδιο ήρωα, αφού υποτίθεται ότι έχει πεθάνει, αλλά με έναν πυγμάχο (Arthur Franz) που χρησιμοποιεί το ίδιο φάρμακο με τον προκάτοχό του, για να αποκαλύψει τον δολοφόνο του μάνατζέρ του και να απαλλαγεί από την κατηγορία της δολοφονίας του.
Τον βοηθά ο θείος της κοπέλας του που προσπαθεί να βελτιώσει το φάρμακο. Την κοπέλα του παίζει η ξανθιά βεντέτα του τέλους της δεκαετίας του 40 και των αρχών της δεκαετίας του 50 Nancy Guild. Αυτή τουλαχιστον πρόλαβε να ζήσει μέχρι τα 74 της χρόνια. Στα πόδια του πλέκουν και οι Αμπότ και Κοστέλο και ξεκαρδιστικές σκηνές εκτυλίσσονται. Στο έργο παρακολουθούμε και πάλι σκηνές από τμήματα ανθρώπων να τρέχουνε, αλλά δεν είναι τόσο πετυχημένα όσο στο αυθεντικό φιλμ. Πώς να το κάνουμε δηλαδή. Καλός ο σκηνοθέτης Charles Lamont του παρόντος έργου, αλλά δεν είναι και o James Whale.
Για τους υπότιτλους να σας πω ότι ήταν το μόνο έργο που δεν με κούρασε καθόλου στη μετάφραση. Οι μόνοι υπότιτλοι των Αμποτ και Κοστέλο πριν από τους δικούς μου που υπήρχαν στο διαδίκτυο ήταν της συγκεκριμένης ταινίας.
Μπορείτε να τους βρείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου