Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2011

Who Can Kill a Child? (1976)


Who Can Kill a Child? (1976)

Ποιος μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί;
 
Μήπως νομίζετε ότι ταινία τρόμου και θρίλερ είναι συνυφασμένη μόνο με σκοτεινά ψυχρά βόρια κλίματα γοτθικού τύπου, με μυστηριώδεις πύργους, ομιχλώδεις δρόμους και δάση;
Κάνετε λάθος.
 
Ο Ουραγουανός σκηνοθέτης Narciso Ibáñez Serrador, μας μεταφέρει κατακαλόκαιρο σε Ισπανικό τουριστικό θέρετρο, όπου άγγλος καθηγητής φθάνει για διακοπές με την έγγειο σύζυγο του. Το ζευγάρι για να αποφύγει την πολυκοσμία, νοικιάζει βάρκα για να μεταβεί σε ένα ήρεμο νησί που κατοικείται βασικά από ψαράδες και ελάχιστους τουρίστες.
 
Και απ’ εδώ αρχίζουν τα τεστ αντοχής μας.
Όσοι έχετε δει την ταινία του Χίτσκοκ «Τα Πουλιά», γνωρίζετε την υπόθεση ότι σε μια περιοχή τα πουλιά, εντελώς ανεξήγητα και αναίτια επιτίθενται και σκοτώνουν ανθρώπους.
 Ε, εδώ τα πράγματα είναι πολύ πιο τρομερά, γιατί στην θέση τον πουλιών έχουμε τα παιδιά του νησιού που για κάποια ανεξήγητη αιτία μεταβάλλονται σε φονιάδες ενηλίκων. Σκοτώνουν αδιάκριτα γονείς, γείτονες, περαστικούς, τουρίστες και οι λίγοι εναπομείναντες μόνο με χρήση όπλων μπορούν να αμυνθούν.
Αλλά...
Ποιος μπορεί να σκοτώσει ένα παιδί;


 Σαν εισαγωγή το έργο ξεκινά με προβολή ντοκιμαντέρ από τις ναζιστικές θηριωδίες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μέχρι το Βιετνάμ και την Μπιάφρα, τονίζοντάς μας ότι σε όλες τις ανθρώπινες θηριωδίες και φυσικές καταστροφές, αυτοί που την πληρώνουνε περισσότερο είναι τα παιδιά.. Οι αυθεντικές εικόνες προκαλούν φρίκη και με δυσκολία θα κρατηθείτε να μη γυρίσετε το κεφάλι σας αλλού, γιατί καλές είναι οι ταινίες τρόμου, αλλά... τίποτα δεν είναι πιο τρομερό και πιο φρικιαστικό από την πραγματικότητα.
Όσοι από σας είχατε δει τις ταινίες: «Η πόλη των καταραμένων» και «Τα παιδιά των καταραμένων»¨και τις θεωρούσατε ταινίες αγωνίας και τρόμου, μετά την θέαση αυτής εδώ της ταινίας θα τις κατατάξετε στις παιδικές!
Η ταινία όπως ήταν φυσικό έχει υποστεί τα πάνδεινα από το ψαλίδι της λογοκρισίας.
Στην χώρα μας παρουσιάστηκε μόνο υπό μορφή λογοκριμένης {πετσοκομένης} βιντεοκασέτας με τον τίτλο νομίζω: Το νησί του τρόμου ή κάτι τέτοιο.
Τα πράγματα έχουν τώρα αλλάξει. Βρέθηκαν κομμένες σκηνές και η ταινία αποκαταστάθηκε ικανοποιητικά.


http://www.easybytez.com/dcevakc9gwtt/WHO CAN KILL A CHILD 1976.part1.rar.html
http://www.easybytez.com/5rnpoxx5fwjr/WHO CAN KILL A CHILD 1976.part2.rar.html
http://www.easybytez.com/8510u01qf2kg/WHO CAN KILL A CHILD 1976.part3.rar.html
http://www.easybytez.com/f1vt1z73vp59/WHO CAN KILL A CHILD 1976.part4.rar.html
http://www.easybytez.com/0gnhmdyuy8lb/WHO CAN KILL A CHILD 1976.part5.rar.html
http://www.easybytez.com/rz40at670854/WHO CAN KILL A CHILD 1976.part6.rar.html
http://www.easybytez.com/iaiwi54k8x6a/WHO CAN KILL A CHILD 1976.part7.rar.html
http://www.easybytez.com/4ogs7bmsi6pg/WHO CAN KILL A CHILD 1976.part8.rar.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου