Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

She-Wolf of London 1946

She-Wolf of London 1946

Η Λυκάνθρωπος του Λονδίνου


Σκηνοθεσία: Jean Yarbrough

Σενάριο: George Bricker, Dwight V. Babcock

Είδος: Crime, Horror ΔΕ 40, Mystery, Thriller

Διάρκεια: 1h 1m

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Don Porter: Barry Lanfield

June Lockhart: Phyllis Allenby

Sara Haden: Martha Winthrop

Jan Wiley: Carol Winthrop

Lloyd Corrigan: Detective Latham

Dennis Hoey: Inspector Pierce

Martin Kosleck: Dwight Severn

 

Το She-Wolf of London είναι μια αμερικανική ταινία μυστηρίου και τρόμου του 1946 σε σκηνοθεσία Jean Yarbrough. Πρωταγωνιστούν οι Τζουν Λόκχαρτ και Ντον Πόρτερ. Η ταινία διαδραματίζεται στο Λονδίνο στις αρχές του 20ου αιώνα, όπου πρόσφατα σημειώθηκαν μια σειρά από φόνους. Τότε μια θεία λέει σε μια αθώα νεαρή κοπέλα ότι το αίμα ενός λυκάνθρωπου τρέχει στην οικογένειά της και ότι είναι υπεύθυνη για τους θανάτους. Στη συνέχεια, η κοπέλα τερματίζει αμέσως τον αρραβώνα της, με αποτέλεσμα ο σύντροφός της να αρχίσει μόνος του να ερευνά την περίεργη υπόθεση.

Στο Λονδίνο στις αρχές του εικοστού αιώνα, η Phyllis Allenby είναι μια νεαρή και όμορφη γυναίκα που σύντομα πρόκειται να παντρευτεί τον δικηγόρο και φίλο της Barry Lanfield. Η Phyllis ζει στο Allenby Mansion χωρίς την προστασία ενός αρσενικού, μαζί με τη θεία της Martha και την ξαδέρφη της Carol και την υπηρέτρια Hannah. Καθώς πλησιάζει η ημερομηνία του γάμου, το Λονδίνο σοκάρεται από μια σειρά δολοφονιών στο τοπικό πάρκο, όπου τα θύματα ανακαλύπτονται με κομμένους λαιμούς. Πολλοί από τους ντετέκτιβ στην Scotland Yard αρχίζουν να μουρμουρίζουν για τους λυκάνθρωπους, ενώ ο επιθεωρητής Pierce πιστεύει το αντίθετο και υποπτεύεται περίεργη δραστηριότητα στο Allenby Mansion (που βρίσκεται κοντά στο πάρκο), όπου η "Wolf-Woman" φαίνεται να τριγυρνά τη νύχτα και να κατευθύνεται προς το πάρκο.

Η Φίλις τρομοκρατείται εξαιρετικά και αγχωμένη, αφού είναι πεπεισμένη ότι είναι η «Γυναίκα Λύκος», πιστεύοντας βαθιά στον θρύλο της λεγόμενης «Κατάρας των Άλενμπι». Η θεία Μάρθα προσπαθεί να πείσει τη Φίλις πόσο γελοίος ακούγεται ο θρύλος. Η Φίλις κάθε μέρα αρνείται να την επισκεφτεί ο Μπάρι και όταν ένας ύποψιασμένος ντετέκτιβ δολοφονείται αμέσως μετά την επίσκεψη του στην έπαυλη με τον ίδιο τρόπο που χάθηκαν τα άλλα θύματα, ο Μπάρι αρχίζει να πιστεύει ότι κάτι άλλο συμβαίνει εκτός από τις λεγόμενες «δολοφονίες λυκανθρώπων» και κάνει τις δικές του έρευνες τόσο για το πάρκο όσο και για την έπαυλη. Αποδεικνύεται ότι η θεία Μάρθα έκανε τις επιθέσεις για να πείσει τη Φίλις ότι ήταν τρελή και ανήκε σε άσυλο παρά παντρεμένη με τον Μπάρι, έτσι η Μάρθα και η κόρη της μπορούσαν να παραμείνουν στην έπαυλη. Καστόπιν επιτήθετε στον Ντουάιτ, τον φίλο της Κάρολ, ώστε να μην μπορεί να μπει εμπόδιο στην δημιουργία σχέσης της Κάρολ και του Μπάρι.

    Ωστόσο, η Χάνα η υπηρέτρια, τα ακούει όλα αυτά και η Μάρθα την κυνηγάει από τις σκάλες αλλά πέφτει. Η πόρτα του σπιτιού ανοίγει και ο Μπάρι, η Κάρολ και η αστυνομία μπαίνουν και η Χάνα τους λέει τους ότι η Μάρθα έκανε τις επιθέσεις και είναι η «λύκος. Ο Μπάρι στη συνέχεια παρηγορεί τη Φίλις και της λέει ότι η Μάρθα είναι νεκρή, με τους δύο να αγκαλιάζονται ο ένας τον άλλον πριν τελειώσει η ταινία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου