Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Operazione paura 1966

 

Operazione paura 1966

Kill, Baby, Kill

Σκότωσε μωρό μου, σκότωσε 

Σκηνοθεσία: Mario Bava

Σενάριο: Romano Migliorini, Roberto Natale, Mario Bava

Είδος: Horror ΔΕ 60, Mystery, Mario Bava

Διάρκεια: 1h 23m

Γλώσσα: Ιταλκά

Παίζουν:

Giacomo Rossi Stuart: Dr. Paul Eswai

Erika Blanc: Monica Schuftan

Fabienne Dali: Ruth

Piero Lulli: Inspector Kruger

Luciano Catenacci: Burgomeister Karl

Micaela Esdra: Nadienne

Franca Dominici: Martha

 

Το Operazione paura (Kill, Baby, Kill),  είναι μια ιταλική γοτθική ταινία τρόμου του 1966 σε σκηνοθεσία Μάριο Μπάβα και με πρωταγωνιστές τους Τζιάκομο Ρόσι Στούαρτ και Έρικα Μπλανκ.

Το 1907 ο Δρ. Paul Eswai, ο Giacomo Rossi Stuart του The Last Man on Earth (1964)] αναλαμβάνει τη νεκροψία μιας γυναίκας που σκοτώθηκε κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες σε μια εγκαταλελειμμένη εκκλησία των Καρπαθίων.

Ο γιατρός βρίσκει στο σώμα της νεκρής ένα νόμισμα, πράγμα που κάνει τους κατοίκους να μιλάνε για μεταφυσικά φαινόμενα.

Σύντομα θα κάνει την εμφάνιση του ένα ανατριχιαστικό νεαρό κοριτσάκι, που ίσως να είναι φάντασμα, και μάλλον έχει δολοφονικές διαθέσεις.

Με αυτή τη ταινία ο αγαπημένος μας σκηνοθέτης Mario Bava (όπου εδώ υπογράφει και το σενάριο, μαζί με τους Romano Migliorini και Roberto Natale) επιστρέφει στον γοτθικό τρόμο (το είδος για το οποίο συχνότερα λατρεύεται), και μάλιστα με έναν πολύ χαμηλό προϋπολογισμό (₤50,000 λένε οι περισσότερες πηγές) και «σφιχτό» πρόγραμμα γυρισμάτων (πραγματοποιήθηκαν σε μόλις 12 μέρες στον Καναδά).

Το αποτέλεσμα ήταν πολύ εμπορικό (και στις δύο πλευρές του ατλαντικού. Εκεί που η φωτογραφία (των Mario Bava και Antonio Rinaldi) κάνει θαύματα (και να είστε σίγουροι, πως το τελικό αποτέλεσμα είναι χρωματικά εντυπωσιακό) άλλο τόσο τα φθηνά set απογοητεύουν. Παραδόξως για το atrocious dubbing, οι ερμηνείες είναι υπέροχες (ειδικά η αγαπημένη σας Erika Blanc λάμπει).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου