Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

HOFFMAN 1970

HOFFMAN 1970

ΚΥΡΙΟΣ ΧΟΦΜΑΝ


Σκηνοθεσίαi: Alvin Rakoff

Σενάριο: Ernest Gebler

Είδος: Drama, Peter Sellers

Διάρκεια: 1h 53m

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Peter Sellers: Mr. Benjamin Hoffman

Sinéad Cusack: Miss Janet Smith

Jeremy Bulloch: Tom Mitchell

Ruth Dunning: Mrs. Mitchell

 

Το Hoffman είναι μια βρετανική κωμωδία-δραματική ταινία του 1970 σε σκηνοθεσία Άλβιν Ράκοφ και με πρωταγωνιστές τους Peter Sellers, Sinéad Cusack, Ruth Dunning και Jeremy Bulloch. Είναι η ιστορία ενός ηλικιωμένου άνδρα που εκβιάζει μια ελκυστική νεαρή γυναίκα να περάσει μια εβδομάδα μαζί του στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο, ελπίζοντας ότι θα ξεχάσει τον στραβό αρραβωνιαστικό της και θα τον ερωτευτεί αντ' αυτού.

Η ταινία περιλαμβάνει μια από τις σπάνιες μη κωμικές ερμηνείες του Σέλερς.

Λέγοντας στον αρραβωνιαστικό της Τομ ότι πρέπει να περάσει μια εβδομάδα με την άρρωστη γιαγιά της, η Τζάνετ πηγαίνει στο διαμέρισμα του Χόφμαν, ενός πρόσφατα χωρισμένου στελέχους, τον οποίο σχεδόν δεν γνωρίζει από την εταιρεία όπου εργάζεται. Η επίσκεψή της δεν είναι εθελοντική. Ο Χόφμαν ισχυρίζεται ότι έχει στοιχεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν τον Τομ στη φυλακή και την εκβίασε να περάσει την εβδομάδα μαζί του. Αν και επιθυμεί τη Τζάνετ, ο Χόφμαν εξακολουθεί να είναι πικραμένος με τις γυναίκες και, χωρίς να την πιέζει σωματικά, την εκφοβίζει ψυχολογικά. Νεαρή και άπειρη, αρχίζει τελικά να αντεπιτίθεται και μάλιστα ξεκινά κάποια σεξουαλική πρόκληση, προσβάλλοντας τον Χόφμαν όταν εκείνος δεν απαντά.

    Ο Χόφμαν και η Τζάνετ διακόπτονται όταν ο Τομ έρχεται να αναζητήσει την εξαφανισμένη αρραβωνιαστικιά του αφού έλαβε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα από τον Χόφμαν, και η Τζάνετ φεύγει με τον Τομ. Συζητώντας την κατάσταση, ο Τομ και η μητέρα του ζητούν από τη Τζάνετ να επιστρέψει στον Χόφμαν και να συνεχίσει να του φέρεται καλά για να κρατήσει τον Τομ έξω από τη φυλακή. Απογοητευμένη που ο Τομ και η μητέρα του ενδιαφέρονται περισσότερο για τον εαυτό τους παρά για εκείνη, η Τζάνετ επιστρέφει στον Χόφμαν και διαπραγματεύεται τους όρους της πρόσκλησής του να γίνει η μόνιμη σύντροφός του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου