Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

The Astonished Heart 1950





The Astonished Heart 1950

Μοιραία Συνάντηση

Σκηνοθεσία: Antony Darnborough, Terence Fisher

Σενάριο: Noël Coward, Noël Coward

Είδος: Drama, Romance

Διάρκεια: 01:25

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Noël Coward: Christian Faber (as Noel Coward)

Celia Johnson: Barbara Faber

Margaret Leighton: Leonora Vail

Joyce Carey: Susan Birch

Graham Payn: Tim Verney

Amy Veness: Alice Smith

 

Η ταινία The Astonished Heart (1949) είναι μία ταινία one-man-show, με το Noel Coward να έχει γράψει το σενάριο, τη μουσική και να κρατάει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του συζύγου που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες.

Η ιστορία είναι απλή. Δύο παλιές συμμαθήτριες συναντιούνται τυχαία και, μετά από λίγο καιρό, η μία τα φτιάχνει με το σύζυγο της άλλης, ο οποίος είναι ψυχίατρος. Η απατημένη το μαθαίνει τυχαία, η αντίδρασή της όμως είναι μη αναμενόμενη. Ψυχολογώντας (χρήσιμη η αντιστροφή των ρόλων γιατρού και ασθενή) την κατάσταση, προτείνει στο σύζυγό της να φύγει για λίγο καιρό μαζί με την ερωμένη του, ώστε απερίσπαστος να μπορέσει να αποφασίσει τι (και ποια από τις δύο) θέλει!

Η ταινία δεν είναι τίποτε παραπάνω από ένα δράμα χαρακτήρων, με καθαρές ερμηνείες από τους ηθοποιούς, την κλασσική ατμόσφαιρα των ασπρόμαυρων ταινιών της εποχής και δεν επιχειρεί να εντυπωσιάσει το θεατή.

Στο ρόλο της απατημένης συζύγου, αρκετά καλή, η Celia Johnson, την οποία είχα ξαναδεί στην ταινία Brief Encounter (1945)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου