Τρίτη 9 Μαρτίου 2021

Boy on a Dolphin 1957

 

Boy on a Dolphin 1957

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ

 

Σκηνοθεσία: Jean Negulesco

Σενάριο: Ivan Moffat, Dwight Taylor, David Divine

Είδος: 1957, Adventure, Romance

Διάρκεια: 01:51

Γλώσσα: Αγγλικά

Παίζουν:

Alan Ladd:  Dr. James Calder

Clifton Webb: Victor Parmalee

Sophia Loren: Phaedra

Alex Minotis           Milidias: Nadapoulos

Jorge Mistral: Rhif

 

Το 1956 ο Σπύρος Σκούρας, πρόεδρος της 20th Century Fox δεν έχασε ευκαιρία να προβάλει την χώρα της καταγωγής του και ποφασίζει να γυρίσει στην Ελλάδα την ταινία «Boy on a Dolphin», βασισμένη σ' ένα μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντιβάιν.

Πρωταγωνιστεί η νεαρή τότε Σοφία Λόρεν, που αφού σημείωσε κάποιες επιτυχίες στην χώρα της, προσπαθούσε να κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ. Την πλαισιώνει ο πασίγνωστος από τα film–noir και τα western, Αλαν Λαντ.

Η Σοφία υποδύεται μια φτωχή ελληνοπούλα που βουτάει στο βυθό για σφουγγάρια και ανακαλύπτει ένα αξιόλογο αρχαίο άγαλμα. Παριστάνει ένα παιδί καβάλα σε ένα δελφίνι. Ο αρχαιολόγος Αλαν Λαντ προσπαθεί να την πείσει να ενεργήσει νόμιμα, αντίθετα με τον πονηρό πλούσιο συλλέκτη (Κλίφτον Γουέμπ) που προσπαθεί εξαγοράζοντας, να βάλει στο χέρι το εύρημα.

Το έργο γυρίστηκε κυρίως στην Ύδρα και έδωσε μια ώθηση στον τουρισμό του νησιού. για πολλά χρόνια. Μέχρι να χάσει την πρωτοκαθεδρία από την Μύκονο, η Ύδρα. ήταν ένα ακόμη Σαν Τροπέζ και Κάπρι της μεσογείου. Πολλές διασημότητες της εποχής την επισκεφτήκαν.

Γυρίσματα έγιναν και στην Ακρόπολη, την Επίδαυρο και τα Μετέωρα, για λόγους. τουριστικής προβολής. Το μεγάλο γεγονός της ταινίας για εμάς τους έλληνες ήταν το ότι η Σοφία Λόρεν τραγουδούσε στα Ελληνικά μαζί με τον Τόνι Μαρούδα το: «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη». Το τραγούδι όμως αυτό ήταν και το εξαιρετικό σάουντρακ της ταινίας, τραγουδισμένο από την θαυμάσια Julie London.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου