Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

The Kid Brother 1927


The Kid Brother 1927
Ο Μικρός μου Αδελφός


Σκηνοθεσία: Ted Wilde, Harold Lloyd
Σενάριο: John Grey, Ted Wilde
Είδος: Comedy, Drama, Family
Διάρκεια: 1h 22min
Μεσότιτλοι: Γιάννης από Ανάβυσσο
Παίζουν:
Harold Lloyd = Harold Hickory
Jobyna Ralston = Mary Powers
Walter James = Jim Hickory
Leo Willis = Leo Hickory
Olin Francis = Olin Hickory
Constantine Romanoff = Sandoni
Eddie Boland = Flash Farrell
Frank Lanning = Sam Hooper
Ralph Yearsley = Hank Hooper


Το Kid Brother είναι μια αμερικανική βωβή ταινία του 1927 με πρωταγωνιστή τον Χάρολντ Λόιντ. Ήταν επιτυχημένη και δημοφιλή κατά την κυκλοφορία της και σήμερα θεωρείται από τους κριτικούς και τους οπαδούς ως μία από τις καλύτερες ταινίες του Lloyd, ενσωματώνοντας στοιχεία κωμωδίας, ρομαντισμού, δράματος και ανάπτυξης χαρακτήρων. Η ιστορία της είναι ένα αφιέρωμα σε μια ταινία του 1921 που ονομάζεται Tol'able David, αν και ουσιαστικά είναι μια επανέκδοση ενός γνωστού χαρακτηριστικού Hal Roach του 1924, The White Sheep, με πρωταγωνιστή τον Glenn Tryon.


Οι Hickorys είναι μια σεβαστή οικογένεια στο Hickoryville. Ο Σερίφης Jim και οι μεγάλοδυνατοί γιοι του Leo και Olin τρέφουν ελάχιστο σεβασμό για τον μικρότερο γιο, τον Harold, που δεν έχει τους μυς τους.
Όταν οι Jim, Leo και Olin πηγαίνουν σε μια σημαντική συνάντηση της πόλης για να συζητήσουν για ένα φράγμα, ο Harold μένει πίσω. Φοράει το όπλο και το σήμα του πατέρα του και ο Flash τον νομίζει για τον κανονικό σερίφη. Ο Flash αντικαταστεί τον αποθανόντα "Καθηγητή" Power, πατέρα της Mary, στην ηγεσία του "ιατρικού σόου". Έχουν δηλαδή μία άμαξα Βαγόνι και περιοδεύουν στην επαρχία προσπαθώντας να πλασάρουν ένα "θαυματουργό" όπως ισχυρίζοντε φάρμακο που θεραπεύει πάσα νόσο και πάσα… "μαλακία", κάνει όμως επίσης για καθαρισμούς δερμάτων, ιμάντων και λοιπά! Ταυτόχρονα για να προσελκύσουν κοινό παρουσιάζουν και ένα σόου με την Mary ως χορεύτρια και τον χειροδύναμο Sandoni σε διάφορες επιδείξεις.


Ο Farrell ζητάει από τον Harold να του υπογράψει άδεια που να του επιτρέψει να δώσει την παράσταση, στην οποία μετέχει και η χορεύτρια Mary. Αργότερα η Mary προσπαθεί να αποφύγει τις ανεπιθύμητες προσπάθειες του Sandoni να την προελκύσει και συναντά τον Harold όπου δείχνουν να προσελκύουν ο ένας στον άλλο.


Όταν ο Jim ανακαλύπτει ότι ο Harold έδωσε άδεια για το συγκεκριμένο σόου, διατάζει τον γιο του να πάει διακόψει την παράσταση. Ο Harold προσπαθεί, αλλά ο Farrell τον ξεγελάει και του περνάει χειροπέδες! Ο ορκισμένος εχθρός του Harold, ο Hank Hooper, στην προσπάθειά του να τα βάλει με τον Harold, βάζει κατά λάθος μια φωτιά που καταστρέφει το βαγόνι. Ο Harold καλεί τη Mary να περάσει τη νύχτα στο σπίτι της οικογένειας. Ο Jim κοιμάται, οπότε ο Harold δεν μπορεί να ζητήσει την άδειά του. Ο Harold πρέπει να χρησιμοποιήσει την εξυπνάδα του για να ξεπεράσει την αντίρρηση των αδελφών του. Ωστόσο, η κυρία Hooper και ο γιος της Hank εμφανίζονται και παίρνουν τη Μαίρη μαζί τους, καθώς δεν θα ήταν αξιοπρεπές για τη Mary να περάσει τη νύχτα σε ένα σπίτι χωρίς που δεν υπάρχει γυναικεία παρουσία.


Την επόμενη μέρα στην πόλη υπάρχει μια γιορτή, όπου ο Jim υποτίθεται ότι θα παραδώσει σε έναν κρατικό αξιωματούχο τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους για να βοηθήσουν στην κατασκευή του φράγματος. Ωστόσο, τα χρήματα έχουν κάνει φτερά! Ο Jim υποψιάζεται έντονα τους Farrell και Sandoni, αλλά ο Sam Hooper τον κατηγορεί για κλοπή και αρνείται να τον αφήσει να τους κυνηγήσει. Ο Jim στέλνει τότε τους δύο μεγάλους του γιούς για να τους βρουν, αλλά όχι τον Harold, διότι του λέει ότι αυτές είναι δουλειές για άνδρες και όχι για παιδιά. Όταν οι μεγάλοι του γιοι επιστρέφουν με άδεια χέρια, ο Jim κινδυνεύει από λιντσάρισμα. Τότε ο Harold αναλαμβάνει πρωτοβουλία και ψάχνει να βρει τους δύο κακοποιούς. Τυχαία τους εντοπίζει σε ένα καράβι όπου φιλονικούν για το μοίρασμα των κλοπιμαίων. Τελικά μετά από αγώνα που προκαλεί άφθονα γέλια, ο Harold καταφέρνει να τους εξουδετερώσει και να επιστρέψει θριαμβευτής πίσω στο χωριό του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου