Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Τhose Magnificent Men in their Flying Machines. (1965)

Those Magnificent Men in their Flying Machines. (1965)
Υπέροχοι Άνθρωποι και Ιπτάμενες Σακαράκες




Την περιγραφή της παρούσας ταινίας την αφήνω στην φίλη Moucca, η οποία έχει παρουσιάσει την εν λόγω ταινία σε διάφορα μπλοκ.

Το φιλμ "Those Magnificent Men in their Flying Machines",  Or How I Flew from London to Paris in 25 Hours 11 Minutes, (ελληνικός τίτλος "Υπέροχοι Άνθρωποι και Ιπτάμενες Σακαράκες" ) είναι μια Βρετανική κωμωδία γυρισμένη το 1965, σε σκηνοθεσία του Ken Annakin. Το σενάριο είναι των Ken Annakin και Jack Davies και η μουσική του Ron Goodwin.
Πρωταγωνιστούν οι:  Stuart Whitman,  Sarah Miles,  James Fox,  Terry-Thomas, Alberto Sordi,  Robert Morley,  Gert Frobe, Jean-Pierre Cassel.
Ελληνικοί υπότιτλοι μεταφρασμένοι από εμένα.







Πρόκειται για μια συναρπαστική κωμική εκδοχή της ιστορικής κούρσας από το Λονδίνο στο Παρίσι του 1910, όπου συμμετείχαν οι πιο σπουδαίοι αεροπλόοι της εποχής.
Οι απίστευτες προσπάθειες από τις ομάδες των Αμερικανών, των Άγγλων, των Γάλλων, των Ιταλών και των Γιαπωνέζων οδηγούν στις πιο εξωφρενικές και αστείες αεροπορικές ακροβασίες που έχει ποτέ απαθανατιστεί ο κινηματογραφικός φακός.

 Η ταινία προτάθηκε για Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου, (Ken Annakin,  Jack Davies) ειδικά γραμμένου για την οθόνη. (1966)
Επίσης βραβεύθηκε τόσο στις Η.Π.Α, όσο και στην Μ. Βρετανία.





SYNOPSIS:

Η ιστορία μας διαδραματίζεται το 1910. Είναι η εποχή που γίνονται τα πρώτα πειράματα στην αεροπλοία. Οι πρώτοι φανατικοί εραστές των αιθέρων, συναγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιός θα καταφέρει να πετάξει σε μεγαλύτερη απόσταση, με τα πρωτόλεια αεροπλανάκια τους και τις κάθε λογής ιπτάμενες μηχανές τους. Ο ανταγωνισμός επεκτείνεται και στις χώρες καταγωγής τους. Έτσι λοιπόν, ο Άγγλος μεγιστάνας του τύπου Λόρδος Rawnsley, θέλοντας να αποδείξει την βρετανική υπεροχή, οργανώνει δια μέσου της εφημερίδας του Daily Post, εναέριο αγώνα από το Λονδίνο στο Παρίσι, με έπαθλο £10,000. Ο αγώνας παίρνει διεθνή προβολή και αεροπλόοι από διάφορες χώρες συρρέουν στο Λονδίνο για να λάβουν μέρος. Από εδώ και πέρα, γινόμαστε μάρτυρες ενός πλήθους σπαρταριστών επεισοδίων, που συμβαίνουν κατά την προετοιμασία και την διεξαγωγή του αγώνα, χωρίς να λείπει φυσικά και το απαραίτητο ρομαντικό ειδύλλιο ανάμεσα στον Αμερικανό Orvil Newton και στην κόρη του Λόρδου, Patricia Rawnsley.






Εγώ να επισημάνω την καταπληκτική όπως πάντα παρουσία του ανυπέρβλητου Terry-Thomas.


Επίσης το ότι δεν έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από την λέξη του 2ου παγκοσμίου πολέμου το αντιλαμβανόμαστε από το γεγονός πως οι δημιουργοί τις ταινίας προσπαθούν να διακωμωδούν τους Γερμανούς με κάθε τρόπο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου