Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Alien 1997

Alien 1997

Άλιεν 4: Η Αναγέννηση


Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Jeunet

Σενάριο: Joss Whedon

ΕίδοςHorror ΔΕ 90, ALIEN

Διάρκεια: 1h 49min

Γλώσσα: Αγγλικά:

Παίζουν:

Sigourney Weaver: Ripley

Winona Ryder: Call

Dominique Pinon: Vriess

Ron Perlman: Johner

Gary Dourdan: Christie

Michael Wincott: Elgyn

Το Άλιεν: Η Αναγέννηση ή Άλιεν 4 (αγγλικά Alien: Resurrection) είναι αμερικανική κινηματογραφική ταινία περιπέτειας επιστημονικής φαντασίας και τρόμου, παραγωγής 1997 και αποτελεί την τέταρτη προσθήκη στη σειρά ταινιών Άλιεν. Την ταινία σκηνοθέτησε ο Γάλλος σκηνοθέτης Ζαν-Πιερ Ζενέ και το σενάριο έγραψε ο Τζος Γουίντον. Το Άλιεν: Η Αναγέννηση ήταν η πρώτη ταινία από την τετραλογία Άλιεν που γυρίστηκε εκτός Αγγλίας, στα στούντιο της Fox στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια.

Η ταινία διαδραματίζεται 200 χρόνια μετά τα γεγονότα της τρίτης ταινίας Άλιεν 3: Η Τελική Αναμέτρηση (Alien 3, 1992). Η Έλεν Ρίπλεϊ έχει κλωνοποιηθεί και μια βασίλισσα Άλιεν έχει χειρουργικά αφαιρεθεί από το σώμα της. Ο οργανισμός United Systems Military ελπίζει να αναθρέψει τα Άλιεν ώστε να τα μελετήσει στο διαστημόπλοιο Αουρίγκα, χρησιμοποιώντας ως ξενιστές ανθρώπους που έχουν απαχθεί και σταλθεί στο διαστημόπλοιο από μισθοφόρους. Τα Άλιεν καταφέρνουν να αποδράσουν και η Ρίπλεϊ με τους μισθοφόρους θα προσπαθήσουν να σωθούν και να καταστρέψουν το διαστημόπλοιο πριν αυτό φτάσει στον προορισμό του, στη Γη.

Το Άλιεν: Η Αναγέννηση κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 26 Νοεμβρίου 1997 και έλαβε μικτά σχόλια από τους κριτικούς. Κινήθηκε όμως ικανοποιητικά στο box office αποφέροντας 161,2 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

200 χρόνια μετά τα γεγονότα του Άλιεν 3, η Εταιρεία καταφέρνει να κλωνοποιήσει την Έλεν Ρίπλεϊ και οι επιστήμονες αφαιρούν τη Βασίλισσα Άλιεν που κυοφορεί. Η Εταιρία δεν θανατώνει τη Ρίπλεϊ παρά την κρατά στη ζωή με σκοπό να χρησιμοποιηθεί ως οργανισμός προς μελέτη.

Όμως το DNA της Ρίπλεϊ έχει ενσωματωθεί με αυτό της Βασίλισσας Άλιεν, η οποία έχει αναπτύξει μερικές ανθρώπινες λειτουργίες. Οι επιστήμονες ξεκινούν την αναπαραγωγή των αυγών της Βασίλισσας Άλιεν, όμως τα Άλιενς που εκκολάπτονται από αυτά τα αυγά καταφέρνουν να δραπετεύσουν. Έτσι κυκλοφορούν ελεύθερα στις εγκαταστάσεις που συντηρούνται από το στρατό.

Το διαστημόπλοιο που λαμβάνουν χώρα τα γεγονότα έχει ήδη ξεκινήσει πορεία προσεδάφισης στη Γη και η Βασίλλισα Άλιεν γεννά ένα νέο θανάσιμο ανθρωπόμορφο Άλιεν. Η Ρίπλεϊ, με τη βοήθεια ενός θηλυκού ρομπότ με το όνομα Κωλ, καταφέρνουν να εξολοθρεύσουν το Άλιεν, προτού το διαστημόπλοιο φτάσει στη Γη.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου