Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2021

TARZAN THE APPE MAN 1932

 

TARZAN THE APPE MAN 1932

ΤΑΡΖΑΝ, Ο ΑΡΧΟΝ

ΤΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ


Σκηνοθεσία: W.S. Βαν Ντάικ

Σενάριο: Έντγκαρ Ράις Μπάροους, Σίριλ Χιουμ, Ivor Novello

Παραγωγοί = Μπέρναρντ Χάιμαν, Ίρβινγκ Θάλμπεργκ

Γλώσσα = Αγγλικά

Διάρκεια: 1h 33min

Είδος: Action, Adventure

Παίζουν:

Τζόνι Βάισμαλερ = Ταρζάν

Νιλ Χάμιλτον = Χάρι Χολτ

Όμπρεϊ Σμιθ = Τζέιμς Πάρκερ

Μορίν Ο'Σάλιβαν = Τζέιν Πάρκερ

Ντόρις Λόιντ = Κυρία Κούτεν

Ταρζάν! Ένας από τους μύθους που έπλασε το Χόλιγουντ, όχι μόνο για να βγάλει χρήματα αλλά και για να δώσει διέξοδο στα καταπιεσμένα αισθήματα του ανθρώπου που ζει μέσα στο άφιλο και άξενο ( λόγω της βίαιης αποκοπής του από τη φύση) αστικοποιημένο περιβάλλον της βιομηχανικής εποχής.

Ο Τζέιμς Πάρκερ κι ο Χάρι Χολτ βρίσκονται σε εξερεύνηση στη ζούγκλα προς ανακάλυψη νεκροταφείων ελεφάντων, όπου εκεί θα υπάρχουν αρκετό ελεφαντόδοντο για να τους κάνει πλούσιους. Χωρίς προειδοποίηση, έρχεται κοντά τους η όμορφη κόρη του Πάρκερ, η Τζέιν. Όταν ένας περίεργος άνθρωπος της ζούγκλας, ο Ταρζάν, την απαγάγει μαζί με τους φίλους του πιθήκους, η Τζέιν πανικοβάλλεται και καταφέρνει να διαφύγει. Όταν όμως φτάνει στα ασφαλή χέρια των δικών της, κάνει δεύτερες σκέψεις για τον απαγωγέα της. Μια φυλή ιθαγενών πιάνουν αιχμάλωτη την αποστολή και τότε η Τζέιν καλεί τη μαϊμού του Ταρζάν, την Τσίτα, να φωνάξει τον άγριο άντρα να τους σώσει.

Η πρώτη μιας μακράς σειράς 12 ταινιών του Ταρζάν με τον Johnny Weissmuller, ο οποίος επιλέχτηκε για τις ικανότητες του ως κολυμβητής-αθλητής, όντας ολυμπιονίκης. Εδώ κάνει πρώτη εμφάνιση κι ο χαρακτήρας της Τσίτας, του χιμπατζή, ο οποίος δεν υπάρχει σε γραπτό του Edgar Rice Burroughs.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου