Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Midnight Mary (1933)

Midnight Mary (1933)
ΤΟ ΡΟΔΟΝ ΤΟΥ ΜΕΣΟΝΥΚΤΙΟΥ
Σκηνοθέτης: William A. Wellman
Συγγραφείς: Anita Loos, Gene Markey
Είδος: Crime, Drama, Romance
Ηθοποιοί:
Loretta Young: Mary Martin
Ricardo Cortez: Leo Darcy
Franchot Tone: Tom Mannering Jr
Andy Devine: Sam Travers
Una Merke: Bunny
Frank Conroy: District Attorney
Warren Hymer: Angelo
Ελληνικοί υπότιτλοι: ktsioulis

Παρουσίαση και Κριτική:
ZISIS IN MOVIELAND

Έχουμε δει αρκετές ταινίες για άνδρες που για διάφορους λόγους παίρνουν το στραβό δρόμο, ο οποίος φυσικά οδηγεί στη φυλακή. Το 1933 ο William Wellman παρουσίασε την ταινία Midnight Mary με πρωταγωνίστρια την Loretta Young και θέμα μια γυναίκα που βρίσκεται σε δύσκολη κοινωνικο-επαγγελματική θέση. Βρισκόμαστε στην εποχή πριν εφαρμοστεί ο κώδικας Χέιζ στο Χόλιγουντ οπότε ο Wellman παρουσιάζει χωρίς φόβο και πάθος την εποχή εκείνη· εποχή αβεβαιότητας μετά το οικονομικό κραχ, εποχή έντονων κοινωνικών και οικονομικών αντιθέσεων, εποχή στην οποία οι γυναίκες είχαν αρχίσει να ανεξαρτητοποιούνται και οι ατάκες γύρω από το σεξ και την ερωτική επιθυμία δεν ήταν ταμπού.


Η πρωταγωνίστρια βρίσκεται στο δικαστήριο και περιμένει την καταδίκη της. Αυτή αναπολεί το παρελθόν της και μεις μέσα από τα φλας-μπακ μαθαίνουμε την ιστορία της. Η κοπελιά θα βρεθεί από μικρή στα βάσανα, θα μπει σε αναμορφωτήριο και, έχοντας φτάσει σε αδιέξοδο, θα μπλέξει με μια παρέα εγκληματιών. Σε μια «επιχείρηση» θα γνωρίσει έναν πλούσιο πλεϊμπόι, ο οποίος θα τη γλυτώσει απο την αστυνομία. Θα θελήσει να προχωρήσει μπροστά και θα πιάσει δουλειά στην δικηγορική εταιρεία του ζεν-πρεμιέ. Και όταν προκύψει ο έρωτας, θα τη βρει η αστυνομία και θα τη συλλάβει. Στη συνέχεια θα εκτίσει την ποινή της χωρίς να καταδώσει τους πρώην συνεργάτες της, θα προσαφιστεί ότι κορόιδεψε τον νεαρό (ώστε αυτός να μην μπλέξει) και όταν βγει από τη φυλακή θα αναγκαστεί να επιστρέψει στο εγκληματικό παρελθόν. Τα μπλεξίματα συνεχίζονται και η ιστορία έχει ακόμα πολύ δρόμο, αλλά σκεφτείτε ότι όλα τελειώνουν σε 75 λεπτά. Αυτή η θαυμάσια οικονομία και οι ανατροπές σε αυτό το μελόδραμα μάς κράτησαν στη θέση μας. Ίσως βρείτε λίγο κλισέ την υπόθεση, ίσως οι ερμηνείες σάς φανούν υπερβολικές, αξίζει όόμως να γνωρίσετε το Χόλιγουντ προ του κώδικα Χέιζ.

http://www.easybytez.com/80tq1mcva8mk/Midnight Mary 1933.part3.rar.html

Η εταιρία easyBytez αποδείχτηκε άθλια και αναξιόπιστη!

Λυπάμαι αν σας παρέσυρα να εγράφητε σε αυτήν. Πάντος θα προσπαθήσω με νύχια και δόντια να κρατήσω τις αναρτήσεις μου μέχρι τον Απρίλη, οπότε λήγει και η εγγραφή μου, και θα προσπαθήσω να βρω κάτι άλλο.

2 σχόλια:

  1. άσχετο με το όλο θέμα αλλά να "πω" πως η αφίσα μού θύμισε την εικόνα στα παλιά τσιγάρα sante.
    η κοπέλα είναι ίδια -εκτός αν με απατά η προσωπαγνωσία μου και μόνο εγώ βλέπω ομοιότητα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή