Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Wild in the Country 1961

Wild in the Country 1961
Σκόνταψα, γλίστρησα και έπεσα



Σκηνοθεσία: Philip Dunne Συγγραφείς: Clifford Odets, Salamanca
Είδος: Drama Διάρκεια: 114 λεπτά
Με τον Elvis Presley - Συμμετέχουν επίσης:
Hope Lange, Tuesday Weld, Millie Perkins, Rafer Johnson, John Ireland,Gary Lockwood, William Mims
Ελληνικοί υπότιτλοι σε ξεχωρίσω αρχείο
μεταφρασμένοι από εμένα.

Να επισημάνω ότι τα Αγγλικά της συγκεκριμένης ταινίας είναι ... ιδιόρρυθμα, και δύσκολο να αποδοθούν στα Ελληνικά. Ευτυχώς που τους υπότιτλους αυτούς εκτός από Αγγλικά, τους είχα και στα Γαλλικά μα και στα Γερμανικά. Τους έβαλα λοιπόν όλους κάτω, και κάτι έκανα.

Στην ταινία αυτή έγινε για πρώτη φορά προσπάθεια να εμφανιστεί ο Έλβις όχι απλά σαν τραγουδιστής του Ροκ, αλλά σαν σοβαρός ηθοποιός. Πράγματι, στην ταινία ακούγονται μόνο κάνα δύο τραγουδάκια του. Καθόλου Ροκ! Η FOX επένδυσε πολλά σε αυτή την προσπάθεια. Στα χαρτιά η ταινία ήταν πολλά υποσχόμενη. Επιλεγεί το μυθιστόρημα του JR Salamanca που το διασκεύασε σε σενάριο ο Clifford Odets. Μέχρι κα την διάσημη Simone Signore επεχείρησαν να την βάλουν σε πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά δεν  τα βρήκαν στα λεφτά. Ο Elvis Presley μπορεί να μην ήταν ο ογκόλιθος της υποκριτικής, τα πήγε όμως αρκετά καλά στον ρόλο του "Οργιασμένου Νέου" αλλά James Dean! Η ταινία όμως σημείωσε παταγώδη αποτυχία! Και ήταν επόμενο. Οι νέοι της εποχής είχαν συνδέσει το ίνδαλμά τους ως τον θρυλικό εκφραστή του Ροκ, και δεν τον ήθελαν δραματικό ηθοποιό. Οι δε μεγάλοι είχαν προκατάληψη εναντίον αυτού του νεαρού που ξεσήκωνε τα παιδιά τους. Θα περάσουν λοιπόν αρκετά χρόνια για να ξαναδούμε τον Elvis Presley σε ταινία που να εμφανίζεται όχι σαν τραγουδιστής, αλλά σαν ηθοποιός.


Στην παρούσα ταινία οElvis Presley υποδύεται τον Glenn Tyler, έναν ατίθασο και οργισμένο νεαρό. Ο Glenn όμως έχει κάθε λόγο να είναι οργισμένος με όλους, και ιδιαίτερα με την οικογένειά του. Είναι ορφανός από μητέρα αλλά ο πατέρας του και ο μεγάλος του αδελφός δεν του φέρονται καλά διότι τον νέο τον ενδιαφέρει το διάβασμα και γενικά η λογοτεχνία, και όχι οι δουλειές της φάρμας. Κάποτε ο μεθυσμένος αδελφός του τον ξυλοκοπεί άγρια. Αμυνόμενος ο Glenn ,του ανταποδίδει ένα χτύπημα το οποίο παρά λίγο να αποβεί μοιραίο! Πατέρας και αδελφός τον καταγγέλλουν κατηγορώντας τον ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει και πως πρόκειται για βίαιο άτομο το οποίο έχει ανάγκη σωφρονισμού. Το δικαστήριο του δίνει αναστολή και αναθέτει στο θείο του Rolfe Braxton, εξάδελφο της μητέρας του, την επίβλεψή του καθώς και την υποχρέωση να επισκέπτεται την ψυχίατρο Irene Sperry, όπου αυτή θα παρακολουθεί την ψυχική του κατάσταση. Ο θείος όμως υστερόβουλα ανέλαβε την προστασία του νέου. Έχει μια κύρη, την Νόρη, η οποία έμπλεξε με κάποιον και απέκτησε εξώγαμο. Ο θείος προτρέπει την κόρη του να την πέσει στον δεύτερο ξάδελφό της, να τους πιάσει στα πράσα, και να αναγκαστεί ο Glenn να την παντρευτεί. Η κοπέλα είναι αρκετά ελκτική και ο Glenn δεν μένει ασυγκίνητος. Έχει όμως παράλληλα δεσμό με την Betty Lee Parsons. Ταυτόχρονα αισθάνεται κάποια έλξη για την η γοητευτική ώριμη ψυχίατρο, και το πράγμα περιπλέκεται.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου