Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Les Barbouzes (1964)

Les Barbouzes (1964)
Οι Barbouzes σε μυστική αποστολή


Σκηνοθεσία: Georges Lautner
Σενάριο: Michel Audiard, Albert Simonin
Παίζουν: Lino Ventura, Francis Blanche, Bernard Blier
Διάρκεια: 109 λεπτά – Βαθμολογία: 7,0
Υπότιτλοι σε ξεχωριστό αρχείο
Μετάφραση από τον miki-mik7 (Μιχαήλ)

Το "Les Barbouzes" είναι μια γαλλο-ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία του Georges Lautner, που κυκλοφόρησε το 1964. Η ταινία βασικά είναι μια παρωδία κατασκοπευτικών ταινιών εκείνης της εποχής. Πράγματι, ενώ με το ξεκίνημα της η ταινία μας παρουσιάζει διάφορους κατασκόπους να εξοντώνουν ο ένας των άλλον και να πέφτουν σαν μαρουλόφυλλα, οι θεατές δεν φρικάρουν καθόλου, αντίθετα μπαίνουν αμέσως στο νόημα και το διασκεδάζουν. Η ταινία αρχίζει με το θάνατο του ενός εμπόρου όπλων που στην κηδεία του μαζεύονται γύρο από την γοητευτική χήρα του καλοθελητές που στην πραγματικότητα είναι κατάσκοποι και επιδιώκουν να αποσπάσουν από την χήρα την συνταγή του μακαρίτη για ένα υπερόπλο. Παρουσιάζονται ως άτομα που δήθεν είχαν κάποια σχέση με τον μακαρίτη. Ο ένας συστήνεται ως ξάδελφος του μακαρίτη. Ένας Ρώσος ως ψευτοαδελφός του. Άλλος ως ψυχαναλυτής του και ο τέταρτος ως δήθεν ο εξομολόγος του. Υπάρχει και κάποιος που για λογαριασμό της
Αμερικής προσπαθεί να δελεάσει την χήρα προσφέροντας δολάρια σε ρευστό. Όλους αυτούς προσπαθούν να τους εξοντώσουν Κινέζοι πράκτορες.

Σπαρταριστά επεισόδια στην προσπάθειά τους να εξουδετερώσει ο ένας τον άλλον. Όλοι τους όμως συμμαχούν για να αντιμετωπίσουν τον Αμερικάνο και τους Κινέζους.




3 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι οι υσπότιττλοι
    Ευχαρισστώ
    Ζάχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε.
      Επειδή οι υπότιτλοι αυτοί δεν είναι δικής μου μετάφρασης, δεν έδωσα link. Μπορείς να τους βρεις στο opensubtitles. Οι συγκεκριμένοι είναι εδώ:
      http://www.opensubtitles.org/en/subtitles/5748163/les-barbouzes-el

      Διαγραφή
    2. Σ΄ευχαριστώ Γιάννη. Καλό Πάσχα.
      Ζάχος

      Διαγραφή