Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Fires Were Started 1943

Fires Were Started 1943




Σκηνοθεσία: Humphrey Jennings - Σενάριο: Humphrey Jennings
Είδος: Drama, War – Διάρκεια: 93 λεπτά
Παίζουν οι ίδιοι οι άνδρες και οι γυναίκες
του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ελληνικοί υπότιτλοι δικής μου μετάφρασης σε ξεχωριστό αρχείο

Ταινίες που περιγράφουν τους ηρωισμούς ανδρών της αεροπορίας, του ναυτικού και του πεζικού των συμμαχικών δυνάμεων στον αγώνα τους κατά των Ναζιστών έχουμε πολλές. Πρώτη φορά όμως μας παρουσιάζεται ταινία που περιγράφει τον αγώνα που έδωσαν οι άνδρες και οι γυναίκες του τακτικού αλλά και του εθελοντικού πυροσβεστικού σώματος στην Βρετανία! Πράγματι, είναι γνωστό ότι κατά την διάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου, οι άμαχοι της Βρετανίας , και ιδίως του Λονδίνου, υπέφεραν τα πάνδεινα από τους βομβαρδισμούς της Γερμανικής αεροπορίας. Αρωγός σε αυτούς τους ανθρώπους στάθηκαν οι άνδρες και οι γυναίκες του πυροσβεστικού σώματος, που αφενός διέσωζαν εγκλωβισμένους από καταρεύσαντα από τους βομβαρδισμούς κτίρια, και μετά αναλάμβαναν το έργο της κατάσβεσης των πυρκαγιών που ακολουθούσαν.
Ο σκηνοθέτης Humphrey Jennings μας παρουσιάζει ένα ημερόνυχτο από την δράση των ανδρών αυτών. Δεν χρησιμοποίησε επαγγελματίες ηθοποιούς αλλά του ίδιους τους πυροσβέστες εν ώρα υπηρεσίας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ταινία στην αρχή να θεωρηθεί ντοκιμαντέρ.







2 σχόλια:

  1. Γεια σου
    Συγχαρητήρια για την υπεροχη δουλειά σου

    Που μπορώ να βρω να κατεβάσω την ταινια :

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν έλαβες την απάντησή μου, σε ξανα ληροφορώ πως την ταινία με τους υπότιτλους θα την βρεις στο greekleech. Για περισσότερες πληροφορίες στείλε μου e-mail

      Διαγραφή