Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Stay Away, Joe (1968)

Stay Away, Joe (1968)
Στάσου πιο πέρα Τζο




Σκηνοθεσία: Peter Tewksbury
Σενάριο:  Dan Cushman, Michael A. Hoey
Είδος:  Comedy, Musical, Western – Διάρκεια: 102 λεπτά
Παίζουν:
Elvis Presley = Joe Lightcloud - Burgess Meredith = Charlie Lightcloud
Joan Blondell = Glenda Callahan - Katy Jurado = Annie Lightcloud
Thomas Gomez = Grandpa - Henry Jones = Hy Slager
L.Q. Jones = Bronc Hoverty - Quentin Dean = Mamie Callahan
Anne Seymour = Mrs. Hawkins - Douglas Henderson = Congressman Morrissey
Angus Duncan = Lorne Hawkins - Mike Lane = Frank Hawk (as Michael Lane)
Susan Trustman = Mary Lightcloud - Warren Vanders = Hike Bowers

Ελληνικοί υπότιτλοι μεταφρασμένοι από εμένα.

Σε αυτή την ξεχασμένη κωμωδία βρίσκουμε τον Τζο Λάιτκλάουτ (Elvis Presley) ως ένα Ινδιάνο μιγά που θέλει να διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη φυλή του, και με τον πατέρα του Τσάρλι (Burgess Meredith). Ο Τζο παίρνει μια κυβερνητική βοήθεια για την οικογένειά του, 20 δαμάλες και έναν ταύρο, και αν ο πατέρας του καταφέρει να συντηρήσει και να αυξήσει αυτό το κοπάδι, τότε θα δοθεί ανάλογη βοήθεια και σε άλλα μέλη της φυλής. Κατά την διάρκεια όμως ενός ξέφρενου πάρτι, οι μεθυσμένοι σύντροφοι του Τζο σφάζουν, αντί μιας αγελάδας,σφάζουν τον μοναδικό τους ταύρο και τον σουβλίζουν. Και μετά αρχίζουν όλα τα κωμικά παρατράγουδα!


Η Μέμη, (Quentin Dean) είναι το αντικείμενο του πόθου του Τσο, αλλά είναι κάτω από το άγρυπνο βλέμμα της μητέρας της Γκλέντα, (Joan Blondell), η  οποία κατέχει το τοπικό σαλούν. Οι Jordanaires ακούγονται πίσω από τον Elvis σε μερικά τραγούδια, πιο αξιοσημείωτο είναι το "U.S. Male.

Στο Internet δεν υπήρχαν όχι μόνο Ελληνικοί υπότιτλοι, αλλά ούτε καν καμίας γνωστής γλώσσας. Έκανα ριπ τους Αγγλικούς υπότιτλους από DVD, και τους ανέβασα στο διαδίκτυο. Κατόπιν τους μετάφρασα στα Ελληνικά. Τότε κατάλαβα Γιατί δεν υπήρχαν μεταφρασμένοι υπότιτλοι γενικά. Είναι βαριά η καλογερική!



h

1 σχόλιο: