Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

He Who Gets Slapped (1924)

He Who Gets Slapped (1924)
Αυτός που δέχεται ραπίσματαΣκηνοθέτης: Victor Sjöström
Συγγραφείς: Leonid Andreyev, Carey Wilson
Είδος: Silent, Drama, Romance, Thriller - Διάρκεια: 95 λεπτά
Μετάφραση μεσότιτλων από εμένα.
Παίζουν:
Lon Chaney = Paul Beaumont
Norma Shearer = Consuelo
John Gilbert = Bezano
Ruth King = Marie Beaumont
Marc McDermott = Baron Regnard
Ford Sterling = Tricaud
Tully Marshall = Count Mancini

Είναι μια Αμερικανική βωβή δραματική ταινία του 1924 με πρωταγωνιστές τον Lon Chaney, την Norma Shearer και τον John Gilbert σε σκηνοθεσία του Victor Sjöström. Η ταινία βασίζεται στο ρωσικό θεατρικό έργο του Leonid Andreyev το οποίο δημοσιεύθηκε το 1914 και στα αγγλικά το 1922. Το ρωσικό πρωτότυπο έγινε ρωσική ταινία το 1916. Το "Αυτός που δέχεται ραπίσματα" ήταν η πρώτη παραγωγή που άρχισε να γυρίζεται υπό την νεοσυσταθείσα Metro-Goldwyn-Mayer. Δεν ήταν ωστόσο η πρώτη ταινία της MGM που κυκλοφόρησε, καθώς η κυκλοφορία της αναβλήθηκε μέχρι την εποχή των Χριστουγέννων όπου αναμενόταν υψηλότερη συμμετοχή θεατών. Η ταινία ήταν εξαιρετικά κερδοφόρα για την νεοσύστατη MGM. Ήταν επίσης η πρώτη ταινία που χαρακτήριζε τον Λέοντα, το Λιοντάρι ως λογότυπο MGM. Ο Λέων το Λιοντάρι εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο λογότυπο της Goldwyn Pictures Corporation το 1916 και το λογότυπο πέρασε στη MGM όταν συγχωνεύθηκαν οι εταιρείες.
Η ταινία ήταν σημαντική στην καριέρα των Chaney, Shearer, Gilbert, και Sjöström.

Υπόθεση
Ο Paul Beaumont (Lon Chaney) είναι ένας επιστήμονας που εργάστηκε για χρόνια ώστε να αποδείξει τις ριζοσπαστικές του θεωρίες σχετικά με την προέλευση της ανθρωπότητας. Ο βαρόνος Regnard (Marc McDermott) γίνεται προστάτης του, επιτρέποντάς του να κάνει έρευνα ζώντας στο αρχοντικό του. Μια μέρα ο Beaumont ανακοινώνει στην αγαπημένη του σύζυγο Marie και το βαρόνο ότι έχει αποδείξει όλες τις θεωρίες του και είναι έτοιμος να τις παρουσιάσει ενώπιον της Ακαδημίας Επιστημών. Αφήνει τις ρυθμίσεις στον Βαρόνο. Εντούτοις, όταν ο Beaumont πάει για ύπνο, η Marie κλέβει το κλειδί του, ανοίγει το χρηματοκιβώτιο που περιέχει τα χειρόγραφά του και τα δίνει στον βαρόνο.
Την καθορισμένη ημέρα, ο Paul ταξιδεύει στην Ακαδημία μαζί με τον βαρόνο. Εκπλήσσεται όταν ο Βαρόνος αντί να κάνει εισαγωγή του έργου του Paul, το παρουσιάζει ο ίδιος ολόκληρο! Αφού συνέλθει από το σοκ ο Paul, του ζητά εξηγήσει ενώπιων όλων, αλλά ο Βαρόνος τους λέει ότι ο Paul είναι απλώς ο βοηθός του και τον χαστουκίζει. Όλοι οι ακαδημαϊκοί γελούν με αυτό. Ο Paul αναζητά αργότερα κατανόηση από τη σύζυγό του, αλλά αυτή παραδέχεται πως η ίδια και ο βαρόνος τα έχουν ρυθμίσει έτσι, και τον καλούν κλόουν. Ο Paul φεύγει.
Πέρασαν πέντε χρόνια. Ο Paul είναι τώρα ένας κλόουν που ονομάζεται "ΑΥΤΟΣ που δέχεται ραπίσματα", και εξελίσσεται ως το αστέρι ενός μικρού τσίρκου κοντά στο Παρίσι. Η δουλειά του συνίσταται στο να χαστουκίζεται κάθε βράδυ από άλλους κλόουν την ώρα που αυτός προσποιείται ότι παρουσιάζει τις θεωρίες του στην Ακαδημία Επιστημών.


Ένας άλλος από τους καλλιτέχνες είναι ο Bezano (John Gilbert), ένας αναβάτης με άλογο. Η Consuelo (Norma Shearer), κόρη του ξεπεσμένου Μαρκήσιου Mancini, ζητά να ενταχθεί στο νούμερό του. Ο Bezano ερωτεύεται την Consuelo, καθώς και ο Paul. Η Consuelo και ο πατέρας της ωστόσο, σχεδιάζουν να αποκαταστήσουν την ξεπεσμένη οικογένειά τους με ένα γάμο με τον πλούσιο φίλο του πατέρα της.
Ένα βράδυ, κατά τη διάρκεια της παράστασης, ο Paul εντοπίζει τον βαρόνο στους θεατές και συγκλονίζεται. Ο βαρόνος πηγαίνει πίσω στα παρασκήνια και αρχίζει να φλερτάρει με τη Consuelo, της οποίας δεν της αρέσει. Την επόμενη μέρα, ο βαρόνος στέλνει κοσμήματα στην Consuelo, αλλά αυτή δεν τα δέχεται.
Όταν ο πατέρας της φεύγει για μια συνάντηση με τον βαρόνο, ο Bezano παίρνει τον Consuelo έξω στην εξοχή, για μια ρομαντική βόλτα όπου δηλώνουν την αγάπη τους ο ένας για τον άλλον. Εν τω μεταξύ, ο Μαρκήσιος Mancini πείθει τον απρόθυμο βαρόνο ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να έχει την Consuelo είναι να την παντρευτεί. Ο βαρόνος εγκαταλείπει τη Marie, αφήνοντάς της μια επιταγή.
Αργότερα, ο Paul εξομολογείται στην Consuelo πως είναι ερωτευμένος μαζί της. Όταν αυτή τον ακούει ξεσπά σε γέλια. Εκείνη την στιγμή εμφανίζεται ο κόμης και ενημερώνει την Consuelo ότι θα παντρευτεί τον βαρόνο μετά την νυχτερινή παράσταση. Όταν ο Paul προσπαθεί να παρέμβει, τον κλείνουν σε ένα διπλανό δωμάτιο, όπου ένα θυμωμένο λιοντάρι βρίσκεταικλεισμένο σε ένα κλουβί. Μετακινεί το κλουβί και το κολλά στην πόρτα του επίμαχου δωματίου αφού του ανοίγει την πόρτα, έτσι ώστε όταν το ανοίξει η πόρτα του διπλανού δωματίου, το λιοντάρι να μπορεί να ορμίσει σε αυτό. Κατόπιν εισέρχεται στο δωμάτιο αυτό από άλλη πόρτα την οποία κλειδώνει και αποκαλύπτει την ταυτότητά του στον βαρόνο. Απειλεί τον βαρόνο, αλλά ο Μαρκήσιος τον χτυπά με ένα σπαθί. Ο βαρόνος και ο Μαρκήσιος προσπαθούν να φύγουν, αλλά βρίσκοντας την κύρια είσοδο κλειδωμένη, ανοίγουν την πλαϊνή πόρτα απελευθερώνοντας το λιοντάρι. Το ζώο ορμάει μάσα, σκοτώνει τον Μαρκήσιο και μετά τον βαρόνο. Ο Paul περιμένει το τέλος του από το λιοντάρι αλλά εμφανίζεται και τον σώζει η θηριοδαμάστρια. Τότε αυτός κατορθώνει να συρθεί μέχρι την σκηνή, να εισπράξει το τελευταίο χειροκρότημα και να καταρρεύσει.http://www.easybytez.com/xcxfkfrr1nha/He Who Gets Slapped (1924).part1.rar.html
http://www.easybytez.com/1enmervsqhqa/He Who Gets Slapped (1924).part2.rar.html
http://www.easybytez.com/c4p2wy5rwqlz/He Who Gets Slapped (1924).part3.rar.html
http://www.easybytez.com/shyqa1thgdb0/He Who Gets Slapped (1924).part4.rar.html
http://www.easybytez.com/2ie8zdsz1o7e/He Who Gets Slapped (1924).part5.rar.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου