Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Girl Shy (1924)

Girl Shy (1924)
Ο ΝτροπαλόςΣκηνοθέτες: Fred C. Newmeyer και Sam Taylor
Συγγράφεις: Sam Taylor, Ted Wilde
Είδος: Comedy, Romance, Silent - Διάρκεια: 87 λεπτά
Με τους:
Harold Lloyd = Harold Meadows
Jobyna Ralston = Mary Buckingham
Richard Daniels = Jerry Meadows
Carlton Griffin = Ronald De Vore

Ο Ντροπαλός, είναι μια βωβή ταινία κωμωδίας του 1924 με πρωταγωνιστές τους Harold Lloyd και Jobyna Ralston. Συγγραφείς  του σεναρίου είναι οι Sam Taylor, Tim Whelan και ο Ted Wilde και σκηνοθετήθηκε από τους  Fred C. Newmeyer και Sam Taylor.
Ο Harold Meadows (Harold Lloyd) ,είναι μαθητευόμενος ράφτης στον θείο του, στο Little Bend της Καλιφόρνιας. Είναι τόσο ντροπαλός με τις γυναίκες που τραυλίζει όταν πρέπει να μιλήσει μαζί τους. Για να σταματήσει το τραύλισμά του, ο θείος του πρέπει να φυσήξει με μια σφυρίχτρα. Παρ 'όλα αυτά, ο Χάρολντ γράφει ένα βιβλίο  που απευθύνεται στους νέους άνδρες με τίτλο "Τα μυστικά του να κάνεις έρωτα", στο οποίο περιγράφει λεπτομερώς τις φανταστικές του περιπέτειες με διαφορετικούς τύπους νεαρών γυναικών, όπως την γυναίκα τύπου "βαμπίρ, την "παλαβιάρα" και άλλους δημοφιλείς τύπους γυναικών της εποχής. Κάποια στιγμή  παίρνει το τρένο για να δει έναν εκδότη στο Λος Άντζελες.
Την ίδια μέρα, η πλούσια νεαρή Mary Buckingham (Jobyna Ralston), επιβιβάζεται στο ίδιο τραίνο, αφού το αυτοκίνητό της έπαθε βλάβη στο Little Bend. Σκυλιά δεν επιτρέπεται να επιβιβαστούν στο τραίνο, οπότε κρύβει το σκυλάκι της κάτω από το σάλι της, αλλά το τετράποδο πηδάει έξω από το τραίνο, τρομαγμένο καθώς η αμαξοστοιχία ξεκινά. Ο Χάρολντ περιμαζεύει και σώζει το σκυλάκι της και βοηθά την Μαίρη να το κρύψει από τον ελεγκτή. Αυτή μετά βλέπει τα χειρόγραφά του και του ερωτά περί τίνος πρόκειται. Αυτός αρχίζει να της λέει για το βιβλίο του, και από τον ενθουσιασμό του ξεπερνά το πρόβλημα του τραυλισμού του. Είναι τόσο απορροφημένοι ο ένας στον άλλο που κανείς τους δεν κατάλαβε ότι η αμαξοστοιχία έχει φτάσει στον τελικό προορισμό της και όλοι οι άλλοι έχουν κατέβει. Η Μαίρη επιστρέφει στο σπίτι και απορρίπτει για μία ακόμη φορά την πρόταση γάμου από τον επίδοξο μνηστήρα Ronald De Vore, έναν πλούσιο άνδρα σχεδόν της διπλάσιας ηλικίας της.
Η Μαίρη, μετά την επιδιόρθωση του αυτοκινήτου της σκόπιμα παρακάμπτει επανειλημμένα την διαδρομή της και περνά από το Little Bend, ελπίζοντας να δει τον Harold και πάλι. Σε μία τέτοια διαδρομή η Μαίρη έχει μαζί της τον Ρόναλντ και πάνε βόλτα. Οι αυταρχικές παρατηρήσεις αυτού εκνευρίζουν την Μαίρη, με αποτέλεσμα αυτή πάνω στον εκνευρισμό της να ρίξει το αυτοκίνητο σε ένα λασπότοπο με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί. Ο Ρόναλντ φεύγει και πάει  στα περίχωρα του Little Bend για να βρει γερανό που θα αποκολλήσει το αμάξι. Όσο λείπει η Μαίρη κάνει βόλτα και συναντά τον Harold. Αυτός της διηγείται πάλι τα σχετικά με το βιβλίο του και την ενημερώνει ότι πρόκειται να δει τον εκδότη Roger Thornby σε λίγες μέρες για να του παραδώσει ένα νέο κεφάλαιο που εμπνεύστηκε μετά την γνωριμία τους. Συμφωνούν δε μετά την επίσκεψη στον εκδότη, να συναντηθούν και πάλι. Εν τω μεταξύ, ο Ρόναλντ συναντά μια μεσήλικη γυναίκα που ρωτάει αν είναι έτοιμος  τελικά να την παρουσιάσει στην οικογένειά του, αλλά αυτός αποφεύγει να σώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.
Το προσωπικό του εκδότη Thornby βρίσκει το βιβλίο του Harold ξεκαρδιστικά παράλογο, οπότε αυτός το απορρίπτει. Χωρίς χρήματα ο Harold δεν τολμά να ζητήσει από τη Μαίρη να παντρευτούν. Έτσι προσποιείται πως όλα όσα είχε πει ήταν μέρος της έρευνάς του και δεν έπρεπε να τα πιστέψει. Απογοητευμένη η Μαίρη απευθύνεται στον Ρόναλντ και του ζητά να την παντρευτεί. Στη συνέχεια όμως, ένας από τους ανώτερους υπαλλήλους του ε δότη Thornby τον πείθει ότι εάν στο προσωπικό άρεσε τόσο πολύ το βιβλίο και το βρήκαν τόσο αστείο, θα πρέπει να έχει πέραση και στο αναγνωστικό κοινό, οπότε ο Thornby αποφασίζει να το εκδώσει με τον τίτλο " Το ημερολόγιο ενός Κόπανου ".
Λίγες μέρες αργότερα, ο απελπισμένος Harold παίρνει μια επιστολή από τον εκδότη, αλλά νομίζοντας πως πρόκειται για την ενημέρωσή του περί απορρίψεις του βιβλίου του, την σχίζει και την πετά χωρίς να την διαβάσει. Ευτυχώς, ο θείος του παρατηρεί ότι ένα από τα κομμάτια της επιστολής είναι μέρος μιας επιταγής για 3.000 δολάρια! Η επιστολή που την συνοδεύει αναφέρει ότι το βιβλίο θα εκδοθεί ως κωμικό. Αρχικά, ο Harold είναι εξοργισμένος, αλλά μετά συνειδητοποιεί ότι μπορεί τελικά να προτείνει στη Μαίρη γάμο. Ωστόσο, όταν βλέπει σε μία εφημερίδα την αναγγελία του επικείμενου γάμου της Μαίρης και του Ρονάλντ, παραιτείται από αυτή την πρόθεση. Κατά τύχη, η ίδια γυναίκα που είχε συναντήσει ο Ρόναλντ πριν λίγες μέρες, μπήκε μέσα στο ραφείο και βλέποντας την αγγελία της εφημερίδας, αναφωνεί με δάκρυα ότι είναι η σύζυγος του Ρονάλντ. Ως απόδειξη, δείχνει Harold ένα μενταγιόν με την φυτογραφία του ζευγαριού και επάνω του χαραγμένες λέξεις: " ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΛΑΝΤ ".

Ο Χάρολντ τότε  ξεκινάει μια εξωφρενική κούρσα για να προλάβει να μην γίνει ο συγκριμένος γάμος. Μια και έχασε το τραίνο, χρησιμοποιεί κλεμμένα αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, άλογα, κάρα, ακόμα και τραμ, για να προλάβει τον γάμο! Τα τελευταία αυτά λεπτά της ταινίας είναι όλη της η αξία! Με κομμένη την ανάσα παρατηρούμε τα ζογκλερίστικα κατορθώματα του Χάρολντ.  Τελικά κατορθώνει να φθάσει στην εκκλησία την τελευταία στιγμή! Απαγάγει κυριολεκτικά την Μαίρη, και όταν έχουν απομακρυνθεί αρκετά πρέπει να της πει κάτι. Από την ταραχή του όμως τον έπιασε πάλι ο γλωσσοδέτης. Η Μαίρη παίρνει τότε από έναν διερχόμενο ταχυδρόμο την σφυρίχτρα του, σφυρίζει του Χάρολντ και αυτός συνέρχεται και της κάνει πρόταση γάμου. Αυτή φυσικά δέχεται.


http://www.easybytez.com/mgvruwfxwxf4/Girl Shy (1924).part1.rar.html
http://www.easybytez.com/zjy4qfsnonl6/Girl Shy (1924).part2.rar.html
http://www.easybytez.com/r89twh3k76s6/Girl Shy (1924).part3.rar.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου