Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017

Blackbeard`s Ghost (1968)Blackbeard`s Ghost (1968)
Tο Φάντασμα του ΜαυρογένηΣκηνοθέτης: Robert Stevenson
Συγγραφείς: Bill Walsh , Don DaGradi
Είδος: Comedy, Family, Fantasy
Διάρκεια: 106 λεπτά
Πρωταγωνιστούν:
Peter Ustinov = Captain Blackbeard
Dean Jones = Steve Walker
Elsa Lanchester = Emily Stowecroft
Joby Baker = Silky Seymour
Suzanne Pleshette = Jo Anne Baker
Ελληνικοί υπότιτλοι ανηρτημένοι από άγνωστο,
σίγουρα Rip από το αυθεντικό DVD

Την ταινία την είχα δει την εποχή της, στο σινεμά Πιγκάλ. Αν και για χρόνια περιφερόμουν στα καταστήματα πωλήσεων DVD,
η ταινία αυτή δεν είχε πέσει στην αντίληψή μου. Ούτε και προσφέρθηκε ποτέ από εφημερίδες. Την έψαχνα με λαχτάρα, αλλά δεν θυμόμουν ούτε τίτλο, ούτε συντελεστές. Τελικά ο επιμένον...

Ο Στιβ Γουόκερ καταφτάνει στη Νότια Καρολίνα για να εργαστεί ως προπονητής στίβου στο κολέγιο Godolphin. Τη νύχτα της άφιξης του θα βρεθεί στο Πανδοχείο του Μαυρογένη, ονομασμένο από τον διάσημο πειρατή Έντουαρντ Τιτς, και το οποίο πλέον διευθύνουν οι γηραιές Κόρες των Πειρατών, απόγονοι ανδρών του πληρώματός του. Για να μην πέσει το πανδοχείο στα χέρια του άπληστου γκάνγκστερ Σίλκι Σίμουρ, οι κυρίες βγάζουν σε δημοπρασία ότι πολύτιμο υπάρχει, για να ξεπληρώσουν την υποθήκη. Ο Στιβ υπόσχεται να κάνει ότι μπορεί για να τις βοηθήσει, ειδικά μετά τη γνωριμία του με μια όμορφη δασκάλα, την Τζο Αν Μπέικερ. Ο Στιβ αρχικά θα κερδίσει από τη δημοπρασία μια αρχαία θερμάστρα, που άνηκε στη δέκατη σύζυγο του πειρατή. Το πρόβλημα είναι ότι η σύζυγος εκείνη ήταν και μάγισσα και είχε καταραστεί τον μέθυσο Μαυρογένη να κατοικεί εκεί μέσα ως φάντασμα, μέχρι να κάνει την πρώτη του καλή πράξη. Και ο Στιβ είναι αυτός που θα τον δει μπροστά του μετά από τόσο και τόσα χρόνια.
Τελικά η καλή πράξει που θα κάνει είναι να βοηθήσει τον Στιβ, να κερδίσει το τουρνουά στίβου που συμμετέχουν άλλα δύο κολέγια. το πρόβλημα της ομάδας του Στιβ είναι ότι οι αθλητές του είναι αδύναμοι, περίπου καχεκτικοί, εν αντιθέσει με τους αντιπάλους που είναι μπρατσαράδες! Θα πρέπει λοιπόν ο Blackbeard να επέμβει, που ως αόρατο φάντασμα, μπορεί να βοηθήσει το κολέγιο Godolphin. Για τους αγώνες αυτούς έχει πέσει γερ΄'ο στοίχημα, που αν το κερδίσει το κολέγιο Godolphin, θα μπορέσουν να βοηθήσουν τις γριούλες να κρατήσουν το πανδοχείο τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου