Δευτέρα, 24 Ιουλίου 2017

The Trap (1966)

The Trap (1966)
Η ΠαγίδαΣκηνοθέτης: Sidney Hayers Συγγραφέας: David D. Osborn
Παίζουν:
Rita Tushingham ως Eve - Oliver Reed ως La Bete
Rex Sevenoaks ως έμπορος - Barbara Chilcott ως γυναίκα εμπόρου
Linda Goranson ως κόρη εμπόρου - Reg McReynolds      ως καπετάνιος
Είδος: dventure, Drama, Romance – Διάρκεια: 106 λεπτά
Format 16:9
Ελληνικοί υπότιτλοι μεταφρασμένοι και συγχρονισμένοι από εμένα

Γενικά οι Ταινίες γυρισμένες στον Καναδά, έχουν το προτέρημα να μας παρουσιάζουν τα υπέροχα Καναδικά τοπία. Όταν όμως πρωτοπαρουσιάστηκε το DVD αυτής της ταινίας, είχε το μειονέκτημα η εταιρία που το κυκλοφόρησε στην Ελλάδα να μας το προσφέρει πετσοκομμένο σε format 4:3, στερώντας μας σημαντικά από την απόλαυση του απέριττου Καναδικού τοπίου. Το ίδιο συνέβει και στην τηλεόραση, όποτε το παρουσίασε η ΕΡΤ. Αυτό με απασχολούσε χρόνια, ώσπου έψαξα και βρήκα την ταινία αυτούσια, (16:9), ξαναυγχρόνισα τους υπότιτλους και σας την ξαναπαρουσιάζω.
Κατά τα άλλα ισχύει η αρχική μου παρουσίαση.


Σας έχω παρουσιάσει την Rita Tushingham στην πρώτη της ταινία: Γεύση από Μέλι.
Τώρα να σας την παρουσιάσω και στην καλλίτερη της - κατά τη γνώμη μου - ερμηνεία της.
Πρόκειται για την Βρετανική ταινία του 1966 "The Trap", που γυρίστηκε στην μαγευτική British Columbia του Καναδά.
Μεταφερόμαστε στο χωριό μιας απομονωμένης παρόχθιας περιοχής όπου το πλοίο την επισκέπτεται μία φορά το χρόνο! Το χωριό ζει από το εμπόριο γούνας. Τις γούνες τις φέρνουν παγιδευτές που ζουν σε πρωτόγονες και άγριες συνθήκες στα δάση. Το κυριότερο πρόβλημά τους που είναι η ανεύρεση συντρόφου, αναλαμβάνει να τους το λύσει με το αζημίωτο ο καπετάνιος του πλοίου. Τους προμηθεύει με φυλακισμένες γυναίκες οι οποίες αμνηστεύονται αν δεχθούν να παντρευτούν άγνωστο τους κυνηγό - παγιδευτή και να εγκατασταθούν στην ερημιά. Πρέπει μόνο οι άνδρες αυτοί να πληρώσουν την εξαγορά της φυλακής και μια αλμυρή αμοιβή στον καπετάνιο.
Την Rita Tushingham την αποκαλέσανε γοητευτικό ασχημόπαπο στις προηγούμενες ερμηνείες της. Εδώ όμως που παριστάνει μία κοπέλα που έχει χάσει την ομιλία της από παιδάκι, όταν μπροστά στα μάτια της ινδιάνοι σκότωσαν τους γονείς της, είναι μία γοητευτική σιωπηλή κούκλα. Έτσι την αποκαλεί ο καπετάνιος. Ζει ως ψυχοκόρη στο σπίτι ενός εμπόρου. Αυτός είναι καλόψυχος αλλά άβουλος που άγεται και φέρεται από την φιλόδοξη γυναίκα του. Αυτή θα φθάσει στο σημείο για να πατσίσει ένα χρέος που έχουνε σε έναν ημιάγριο γαλλοκαναδό παγιδευτή, τον Ζαν Λα Μπετ, (Στα γαλλικά σημαίνει: Γιάννης το κτήνος), να του πουλήσει την μουγκή ορφανή. Αυτός την παίρνει με τη βία στα βουνά, στην καλύβα του.

Εκπληκτική η ερμηνεία της Rita Tushingham, που χωρίς να αρθρώνει λέξη – μουγκή γαρ – ούτε καν χειρονομίες με τα χέρια της, με τις εκφράσεις και μόνο του προσώπου της να σου δίνει την εντύπωση ότι μιλά για τα πάντα. Καταπληκτικός ο Oliver Reed στο ρόλο του πρωτόγονου κυνηγού-παγιδευτή. Ίσως ένας από τους καλλίτερους ρόλους της καριέρας του.Οι υπότιτλοι με δυσκόλεψαν αρκετά, διότι οι μόνοι που υκλοφορούσαν ήταν ισπανικοί και ουγγαρέζικοι. Εγώ δεν κατέχω καμία από τις δύο γλώσσες. Χρησιμοποίησα λοιπόν τους ισπανικούς ως οδηγό και ακούγοντας φράση-φράση τα αγγλικά, έκανα την μετάφραση. Να που βελτιώθηκα στα αγγλικά τώρα στα γεράματα!http://www.easybytez.com/e7p1d6htso7h/The Trap (1966).part1.rar.html

http://www.easybytez.com/egw9t4lht9s1/The Trap (1966).part2.rar.html
http://www.easybytez.com/hburiql9diqb/The Trap (1966).part3.rar.html
http://www.easybytez.com/jz4pow5peeas/The Trap (1966).part4.rar.html
http://www.easybytez.com/8p3a95zo62fu/The Trap (1966).part5.rar.html
http://www.easybytez.com/8wcl7qgif6yw/The Trap (1966).part6.rar.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου