Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017

Sunday in New York (1963)

Sunday in New York (1963)
Κυριακή στη Νέα ΥόρκηΣκηνοθέτης: Peter Tewksbury – Σενάριο: Norman Krasna
Παίζουν:
Jane Fonda: Eileen Tyler - Rod Taylor: Mike Mitchell
Cliff Robertson: Adam Tyler - Robert Culp: Russ Wilson
Jo Morrow: Mona Harris
Διάρκεια: 105 λεπτά- Είδος Comedy, Romance
Ελληνικοί υπότιτλοι: Γιάννης από Ανάβυσσο

Αυτή είναι μία από τις πρώτες ταινίες που γύρισε η Jane Fonda, και φάνηκε αμέσως ότι η κοπέλα θα έχει μια λαμπρή καριέρα. Η υπόθεση του έργου περιστρέφεται γύρω από προβληματισμούς της τότε εποχής, οι οποίοι σήμερα θεωρούνται ξεπερασμένοι. Συγκεκριμένα αφορά το πρόβλημα του αν τα κορίτσια που έχουν δεσμό, επιτρέπεται να ενδώσουν στις απαιτήσεις του αγοριού τους, και να προχωρήσουν σε ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις, ή να περιμένουν τον γάμο πρώτα.


Τελικά είναι φανερό ότι ο συγγραφέας Norman Krasna, μάλλον είναι υπέρ του να παραμένουν το κορίτσια ενάρετα και… αμόλυντα μέχρι το γάμο τους! Αλλά μιλάμε για διαφορετική εποχή. Ακόμα και διάσημοι σεξολόγο-παιδαγωγοί, δεν έπαιρναν σαφή θέση στο θέμα αυτό, και έλεγαν ότι επαφίεται στην κουλτούρα και την διαπαιδαγώγηση των ενδιαφερομένων. Πάντως ανεξάρτητα από το κεντρικό νόημα της υπόθεσης, το έργο δεν παύει να είναι μια ευχάριστη κομεντί, με αρκετό σασπένς και γέλιο με τις διάφορες παρεξηγήσεις που συμβαίνουν.


Στο πλευρό της Jane Fonda παίζει ο μακαρίτης, αγαπημένος πρωταγωνιστής του Hitchcock, o Rod Taylor. ( Τα πουλιά).Το έργο Γνώρισε επιτυχία και στην Ελλάδα, αλλά στο θέατρο. Συγκεκριμένα ανέβηκε από την θίασο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, με πρωταγωνίστρια την ίδια, καθώς και τους Γιώργο Πάντζα και Κώστα Βουτσά. Μάλιστα παίχτηκε και στο ραδιόφωνο, απ΄ όπου και το είχα ακούσει. Εκείνα τα χρόνια, μια και δεν υπήρχε τηλεόραση, ακούγαμε συχνά από το ραδιόφωνο θεατρικά έργα.


 Για τους υπότιτλους να σας πω ότι δεν υπάρχουν στο διαδίκτυο σε καμία από τις γλώσσες. που κατέχω. Ισπανικά, Πορτογαλικά, Σέρβικα και φιλανδικά μόνο. Τράβηξα λοιπόν. κουπί, για να καταφέρω να τους συντάξω στην Ελληνική γλώσσα. Μην έχετε λοιπόν υπερβολικές απαιτήσεις για την ολόσωστη απόδοσή τους.

http://www.easybytez.com/s0zgdppjo60f/Sunday in New York (1963).part1.rar.html
http://www.easybytez.com/0qmgjv55jvh0/Sunday in New York (1963).part2.rar.html
http://www.easybytez.com/0ql6rd78flng/Sunday in New York (1963).part3.rar.html
http://www.easybytez.com/ey73zue7np09/Sunday in New York (1963).part4.rar.html

http://www.easybytez.com/9ozm6wvythj1/Sunday in New York (1963).part5.rar.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου