Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Tickle Me (1965)

Tickle Me (1965)
Μια Νύχτα με τον ΠρίσλεϊΣκηνοθέτης: Norman Ta
Συγγραφείς: Elwood urog Ullman, Edward Bernds
Ηθοποιοί: Elvis Presley, Julie Adams, Jocelyn Lane
Είδος: Comedy, Musical, Romance - Διάρκεια: 90 λεπτά
Ελληνικοί υπότιτλοι μεταφρασμένοι από εμένα.

Την ταινία αυτή την είχα δει νεαρός, και αυτό που θυμόμουν έντονα από αυτήν ήταν η περιπέτεια του Elvis Presley, της κοπέλας του και του φίλου τους Στάνλεϊ, οι οποίοι για να προφυλαχτούν από μια αναπάντεχη σφοδρή καταιγίδα, κατέφυγαν σε ένα εγκαταλειμμένο ξενοδοχείο το οποίο η πολιτεία είχε χαρακτηρίσει διατηρητέο και το είχε ανακαινίσει. Ταυτόχρονα κακοποιοί που προσπαθούσαν να αποσπάσουν από την κοπέλα ένα χάρτη που έδειχνε που ο παππούς της είχε κρύψει ένα θησαυρό, εκμεταλλευόμενοι τους θρύλους που υπήρχαν στην περιοχή για ύπαρξη φαντασμάτων, μεταμφιέζονται σε φαντάσματα και ξωτικά και προσπαθούν να τρομοκρατήσουν την παρέα.
Χρόνια έψαχνα να βρω ποια ήταν η ταινία αυτή. Τελικά όταν ήλθε η ώρα να μεταφράσω τους υπότιτλους και την παρούσας ταινίας, διαπίστωσα επιτέλους ότι επρόκειτο για την ταινία Tickle Me.
Πρόκειται για μία Αμερικανική μουσική κωμωδία του 1965, όπου παίζει και τραγουδά Elvis Presley, με παρτενέρ του την τότε πανέμορφη Jocelyn Lane. Ο Elvis Presley υποδύεται έναν πρωταθλητή του ροντέο, ο οποίος μέχρι να αρχίσουν οι αγώνες, δέχεται την πρόσκληση της Vera Radford (Julie Adams),να εργαστεί στο ράντζο της. Το ράντζο όμως αυτό δεν είναι μια συνηθισμένη φάρμα, άλλα λειτουργεί ως πολυτελές ξενοδοχείο όπου όμορφα κορίτσια και νεαρές γυναίκες πληρώνουν αδρά για να αποκτήσουν σιλουέτα. Οι παροχές που τους προσφέρονται προς τούτο είναι γυμναστική, κολύμβηση, ιππασία, διάφορα άλλα αθλήματα, και αυστηρή δίαιτα. Η Παμ, (Jocelyn Lane) είναι η νεαρή γυμνάστρια του συγκροτήματος. Είναι πανέμορφη. Ο Έλβις γοητεύεται από αυτήν, αλλά και αυτή δεν αδιαφορεί γι αυτόν. Μάλιστα όταν με τα τραγούδια του ξεσηκώνει όλα τα θηλυκά του συγκροτήματος, ενδίδει στην γοητεία του και συνδέεται μαζί του. Κάποτε όμως η αφεντικίνα του του ρίχνεται, και όπως φιλιούνται τους κάνει τσακωτούς η Παμ! Μεγάλο σοκ για την κοπέλα που δεν θέλει να τον ξαναδεί στα μάτια της. Ωστόσο η περιπέτειες που θα μπλέξει η κοπέλα με τους κακοποιούς που επιβουλεύονται τον θησαυρό του παππού της, θα έχει σαν αποτέλεσμα να δεχτεί την βοήθεια του Έλβις, να έλθουν πάλι κοντά ο ένας στον άλλο, και να τα ξαναβρούνε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου