Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016

Tom & Jerry CLASSIC COLLECTION

Tom & Jerry CLASSIC COLLECTION
Επεισόδια 01(1939) - 161(1967)


Η ώρα του παιδιού, του μπαμπά και του παππού!

Τόσο η γενιά μου, όσο και τα παιδιά μας, μεγαλώσαμε παρέα με τα cartoons της Disney, MGM, κλπ. Στην εποχή μου δεν τα απολαμβάναμε μέσω τηλεόρασης, δεν υπήρχε ακόμα, αλλά ως συμπλήρωμα στις ταινίες που βλέπαμε στα σινεμά. Τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, όταν πριν την έναρξη της ταινίας ξεκινούσε ταινιούλα cartoon, το κοινό την υποδεχόταν με επιφώνημα ενθουσιασμού. Αργότερα με την έλευση της τηλεόρασης, τα παιδιά μας αλλά και εμείς οι ίδιοι τα απολαμβάναμε στα σπίτια μας. Μια και τώρα οι θεατές ήσαν πολύ περισσότεροι, νέες εταιρίες κινουμένων σχεδίων θέλησαν να μπουν στην αγορά. Για να το κάνουν αυτό επιστράτευσαν ανορθόδοξες μεθόδους. Έπρεπε να κατηγορηθούν οι παλιοί ήρωες των cartoons ως (Τομ, Σιλβέστερ και λοιποί), ως βίαιοί και αυταρχικοί. Επιστρατεύτηκαν παιδοψυχολόγοι, παιδαγωγοί και εκπαιδευτές για να αποδομήσουν όλους τους μέχρι τότε γνωστούς ήρωες των cartoons. Οι παλιές εταιρίες για να αμυνθούν άλλαξαν τους χαρακτήρες των ηρώων τους και τους εμφάνισαν πράους και γλυκανάλατους. Το αποτέλεσμα ήταν να επέλθει αδιαφορία και απαξίωση ώστε να ανοίξει η αγορά για ήρωες νέων εταιριών. Το αποτέλεσμα το ξέρετε. Η βία και οι φωνές, (στριγκλιές), ξεχειλίζουν. Απόκοσμα τέρατα, καράτε και τρομακτικοί εξωγήινοι είναι οι νέοι ήρωες τον σύγχρονων cartoons. Αναρωτήθηκα μήπως εγώ είμαι της παλιάς σχολής και δεν αντιλαμβάνομαι τις σύγχρονες μεθόδους ψυχαγωγίας των παιδιών. Ρώτησα τον γιο μου ποια είναι η γνώμη του για το συγκεκριμένο θέμα και μου απάντησε: "Τα λυπάμαι τα σημερινά παιδιά"! Επειδή μάλιστα ξέρει ότι ασχολούμαι με συγκέντρωση ταινιών, μου ζήτησε να του βρω ορισμένες παιδικές ταινίες για να ψυχαγωγήσει το μωρό του όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία. Εγώ αποφάσισα να ετοιμάσω παιδική ταινιοθήκη, τόσο γι αυτό, όσο και για όλα τα παιδάκια. Ξεκινώ λοιπόν με τους "Tom & Jerry". Μάζεψα 161 επεισόδια! Το πρώτο είναι του 1939, και το τελευταίο του 1967.
Να σημειώσω ότι από τα 167 επεισόδια, καμιά σαρανταριά είναι χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους, αλλά αυτό δεν παίζει σπουδαίο ρόλο σε ταινίες αυτού του είδους.

Η σειρά Τομ και Τζέρι είναι μια σειρά κινούμενων σχεδίων που δημιουργήθηκε για το σινεμά από τους Γουίλιαμ Χάννα (αγγλ. William Hanna) και Τζόζεφ Μπάρμπερα (αγγλ. Joseph Barbera). Θέμα της είναι η αντιπαλότητα μεταξύ του γάτου Τομ και του ποντικιού Τζέρι, των οποίων οι καταδιώξεις και μάχες συχνά εμπλέκουν κωμική βία. Οι Χάννα και Μπάρμπερα έγραψαν και σκηνοθέτησαν εκατόν δεκατέσσερα επεισόδια μεταξύ 1940 και 1958 στο στούντιο Μέτρο-Γκόλντγουϊν-Μάγιερ στην Καλιφόρνια. Η αρχική σειρά έχει κέρδισει το Όσκαρ Καλύτερου Φιλμ Μικρής διάρκειας (κινούμενα σχέδια) επτά φορές, έχοντας μαζί με τα Silly Symphonies της εταιρίας παραγωγής Ουώλτ Ντίσνεϋ, τα περισσότερα Όσκαρ για ταινία κινουμένων σχεδίων. Οι Τομ και Τζέρι έχουν ένα παγκόσμιο κοινό που αποτελείται από μικρούς και μεγάλους, και θεωρείται ως μία από τις πιο διάσημες και μακροβιότερες αντιπαλότητες στον αμερικάνικο κινηματογράφο.

Δίσκος 1

Δίσκος 2


Δίσκος 3

Δίσκος 4


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου