Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2011

Boy on a Dolphin 1957


Boy on a Dolphin 1957
 ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΛΦΙΝΙ


 Πριν από  λίγο καιρό έγινε λόγος για ταινία που γυρίστηκε πέρσι στην Ελλάδα (Μάμα μία) και προβάλει ανέξοδα – χωρίς καμία συμβολή του ΕΟΤ – την χώρα μας.
Ας δούμε πότε πρωτοξεκίνησαν τέτοιες ιστορίες.
Το 1956 ο Σπύρος Σκούρας, πρόεδρος της 20th Century Fox δεν έχασε ευκαιρία να προβάλει την χώρα της καταγωγής του και αποφασίζει να γυρίσει στην Ελλάδα την ταινία «Boy on a Dolphin», βασισμένη σ' ένα μυθιστόρημα του Ντέιβιντ Ντιβάιν.
Πρωταγωνιστεί η νεαρή τότε Σοφία Λόρεν, που αφού σημείωσε κάποιες επιτυχίες στην χώρα της, προσπαθούσε να κάνει καριέρα στο Χόλυγουντ.
Την πλαισιώνει ο πασίγνωστος από τα film–noir και τα western, Αλαν Λαντ.
Η Σοφία υποδύεται μια φτωχή ελληνοπούλα που βουτάει στο βυθό για σφουγγάρια και ανακαλύπτει ένα αξιόλογο αρχαίο άγαλμα. Παριστάνει ένα παιδί καβάλα σε ένα δελφίνι. Ο αρχαιολόγος Αλαν Λαντ προσπαθεί να την πείσει να ενεργήσει νόμιμα, αντίθετα με τον πονηρό πλούσιο συλλέκτη (Κλίφτον Γουέμπ) που προσπαθεί εξαγοράζοντας, να βάλει στο χέρι το εύρημα.
Το έργο γυρίστηκε κυρίως στην Ύδρα και έδωσε μια ώθηση στον τουρισμό του νησιού. για πολλά χρόνια.
Μέχρι να χάσει την πρωτοκαθεδρία από την Μύκονο, η Ύδρα. ήταν ένα ακόμη Σαν Τροπέζ και Κάπρι της μεσογείου. Πολλές διασημότητες της εποχής την επισκεφτήκαν.
Γυρίσματα έγιναν και στην Ακρόπολη, την Επίδαυρο και τα Μετέωρα, για λόγους. τουριστικής προβολής.
Το μεγάλο γεγονός της ταινίας για εμάς τους έλληνες ήταν το ότι η Σοφία Λόρεν τραγουδούσε στα Ελληνικά μαζί με τον Τόνι Μαρούδα το: «Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη». Το τραγούδι όμως αυτό ήταν και το εξαιρετικό σάουντρακ της ταινίας, τραγουδισμένο από την θαυμάσια Julie London.

 http://www.easybytez.com/ffks4g48v8h8/Boy on a Dolphin (1957).part1.rar.html
http://www.easybytez.com/4skqry1ihs3c/Boy on a Dolphin (1957).part2.rar.html
http://www.easybytez.com/iyq8v0wdysg7/Boy on a Dolphin (1957).part3.rar.html
http://www.easybytez.com/11ds1mbef5z5/Boy on a Dolphin (1957).part4.rar.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου